Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ...







 Ο αρχηγός ενός κόμματος καλεί, δεν παρακαλεί. Πόσο μάλλον όταν είναι και Πρωθυπουργός. Όταν καλεί και οι δικοί του δεν ανταποκρίνονται, υπάρχει πρόβλημα. Όταν παρακαλεί και παρ’ όλα τα παρακάλια οι δικοί του εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται, τότε το πρόβλημα είναι...
μεγάλο.
Το ακούσατε στο βίντεο ότι ο Σαμαράς παρακάλεσε για τον Κουμουτσάκο, και ότι δεν κάλεσε ε; Και όμως η παράταξη δεν ανταποκρίθηκε. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε καν οι λεγόμενοι «δεμένοι», δηλαδή ούτε όλοι εκείνοι που είχαν ψηφίσει Σαμαρά στις πρώτες εθνικές εκλογές του 2012, τον Μάιο. Τότε που ζήταγε αυτοδυναμία και τέτοια, αν θυμάστε, για να αποσπάσει τελικά ένα 19% όλο κι όλο. Ο Κουμουτσάκος έλαβε στην Αττική πολύ κατώτερο ποσοστό ακόμα και από εκείνο το ιστορικό χαμηλό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα γράφω τούτα, διότι, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για την απόφαση του Μαξίμου να στηριχθεί ο Σγουρός τη δεύτερη Κυριακή, διοχετεύεται εντέχνως τώρα μια δήθεν εξήγηση για τη νεοδημοκρατική πανωλεθρία στην Περιφέρεια Αττικής –η οποία εξήγηση όμως είναι πολύ αστεία: Ότι τάχα ο Κουμουτσάκος πλήρωσε το ότι στερήθηκε πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος που είχαν ήδη κάνει το βήμα να σταθούν στο πλευρό του Σγουρού, και άρα –αυτό είναι το υπονοούμενο της εξήγησης– δεν είναι δα για να το φέρει και τόσο βαριά ο νεοδημοκράτης, όταν τώρα καλείται να ψηφίσει τη δεύτερη Κυριακή τον Σγουρό, δηλαδή έναν άνθρωπο τον οποίο στο μεταξύ είχε περάσει το κόμμα του γενεές δεκατέσσερις κατά τον πρώτο γύρο.
Να μην μείνει καμιά αμφιβολία. Ο Κουμουτσάκος στηρίχθηκε ολόψυχα από τον αρχηγό του κόμματος. Ο αρχηγός του κόμματος παρέσχε στον Κουμουτσάκο ανεπιφύλακτη στήριξη, δηλώνοντας ρητά και ξεκάθαρα ότι εκπροσωπεί κατά τούτο όλη την παράταξη, και αυτό στην προεκλογική συγκέντρωση του Κουμουτσάκου ενώπιον όλων. Και εκπροσωπώντας, όπως διευκρίνισε, όλη την παράταξη, ο Σαμαράς όχι μόνο κάλεσε αλλά   π α ρ α κ ά λ ε σ ε   τους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν τον Κουμουτσάκο.
Ξεκάθαρα πράγματα.
by Sotos, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: