Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το Kalamata club και οι άχρηστοι της Καραγιώργη Σερβίας



Aπό τον Θανάση Μαυρίδη

Δεν σώζεται η κατάσταση μόνο με έναν ανασχηματισμό.  Κακώς πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι είναι αρκετό να  αλλάξουν τα πρόσωπα και ότι έτσι θα ξεθυμάνει ο κόσμος. Άλλη πολιτική χρειάζεται, την οποία και θα πρέπει τα νέα πρόσωπα να μπορούν να την υπηρετήσουν.  Ταυτόχρονα θα πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι σέβεται τους πολίτες και εγκαταλείπει τη λογική του “Kalamata club". Ο κ. Ζαγορίτης, για παράδειγμα, κόστισε ψήφους. Όπως θα κοστίσει και η πιθανή «τακτοποίηση» του εμμονικού  Στουρνάρα. 
Δεν πάνε περισσότεροι από έξι μήνες από όταν συνάντησα έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης. Στις αιτιάσεις μου για την άδικη, καταστροφική και κυρίως αδιέξοδη πολιτική των φοροεπιδρομών, ο συνομιλητής μου απάντησε θυμωμένα και σημείωσε με νόημα: «Τα δύσκολα είναι πίσω. Τους φορολογήσαμε, πάει και τελείωσε. Θα γυρίσουν πίσω». Από τις εκλογές αυτές θα πρέπει ο κύριος υπουργός να έμαθε ότι έκανε λάθος.  Αυτός ανήκει σε εκείνους τους λίγους Έλληνες που έπεσαν από το κρεβάτι τους...

Ο συνομιλητής μου δεν είχε καταλάβει πόσο θυμωμένοι είναι οι Έλληνες. Κι ότι έχουν δίκιο! Αλλά, δεν φταίει μόνο ο κ. Στουρνάρας που υιοθέτησε μέτρα δήμευσης των ακινήτων, που έστειλε χρεοκοπημένους στον εισαγγελέα για χρέη τους προς τον ΟΑΕΕ. Φταίει και ο κ. Σαμαράς που τους  διάλεξε και που τους κράτησε.  Τα έχουν κάνει παντού μαντάρα.  Πιο άχρηστους ανθρώπους δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η Καραγιώργη Σερβίας.  Το χάος συνόδευε κάθε απόφασή τους.  Αναγκαζόντουσαν να αλλάζουν τους φορολογικούς νόμους, επειδή διαπίστωναν κάθε φορά ότι αυτά που έβαζαν τους βουλευτές να ψηφίσουν ήταν ημιτελή ή ανεφάρμοστα!  

Με τι ψυχολογία να πάει ο άλλος να ψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, όταν διάβαζε την εντολή του κ. Θεοχάρη προς τους εφοριακούς να διαπιστώσουν οπωσδήποτε παραβάσεις ύψους δισ.  ευρώ; Γιατί 1,6 δισ. και όχι 2,2 δισ.  ή 100 εκατ. ευρώ; Κάνανε business plan για τα πρόστιμα, οι αθεόφοβοι. Με άλλα λόγια, πληρώνεις φταις δεν φταις, επειδή τόσα τους λείπουν! Και καπάκι πάρε και μερικούς διορισμούς ημετέρων σε θέσεις - κλειδιά στο δημόσιο τομέα, όπως του κυρίου Λευτέρη Ζαγορίτη. Ανεπάγγελτοι – κομματόσκυλα εναντίων πεινασμένων – ανέργων. Τι αποτέλεσμα περίμεναν στις εκλογές; 

Χρειάζεται άλλη πολιτική κ. Σαμαρά. Χρειάζεται διάλογος σε βάθος με την κοινωνία. Να δώσετε λύσεις σε απλά καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Πηγαίνετε στον ΟΑΕΕ. Κοιτάξτε ποιους ανθρώπους κυνηγάτε. Νοικοκυραίους που χρεοκόπησαν στα γεράματα. Κι όχι μόνο έχασαν τα πάντα, όχι μόνο δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τώρα που την χρειάζονται, αλλά τους απειλείτε και με φυλάκιση επειδή έχασαν την περιουσία τους! Έλεος! 

Μιλήστε με τα νέα παιδιά, νιώστε τα αδιέξοδά τους. Κι αν δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό να τους το πείτε. Να πάρουν μία ώρα πιο γρήγορα το αεροπλάνο για να αναζητήσουν τη ζωή τους. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε κάτι, κάντε το.  Πείστε τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες να αρχίσουν να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Δημιουργείστε ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. 

Άλλη πολιτική χρειάζεται να ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση. Το ξέρουν. Το ερώτημα είναι αν θέλουν να το κάνουν. Αν θέλουν να αφήσουν πίσω το παλαιοκομματικό τους παρελθόν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και στην ιστορία. Σε αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. 

Θανάσης Μαυρίδης thanasis.mavridis@capital.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Χρυσόγονος δήλωνε ότι η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της Δημοκρατίας

Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εκλέγεται ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος μετά από μια μακρά περίοδο παρουσίας του σε εκατοντάδες τηλεοπτικά πάνελ τα οποία διψούσαν για ευέλικτους συνταγματολόγους στα χρόνια της κρίσης.

Αν και δεν άγγιζε τα στάνταρ γραφικότητας του Γιώργου Κατρούγκαλος, ο κ. Χρυσόγονος ήταν πάντα εκεί για να δώσει μια εκδοχή αντισυνταγματικότητας σε οποιοδήποτε μέτρο που προέβλεπε το Μνημόνιο κι αυτό φαίνεται ότι...
επιβραβεύτηκε από τους πολίτες.

Πριν πάντως γίνει φλογερός κήρυκας κατά του Μνημονίου, ο κ. Χρυσόγονος ήταν γνωστός στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως προσωπικός φίλος και θερμός υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο εξάλλου υπήρξαν και συνάδελφοι.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2007, κάτι που ονομαζόταν «Κίνηση Δικηγόρων Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου» διοργάνωσε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος έκανε και μια σύντομη εισήγηση.

Τι είπε; Απολαύστε:

Φίλες και φίλοι, την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν είναι απλά ψήφος στον υποψήφιο που υπερτερεί καταφανώς σε μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια, σε επικοινωνιακή ικανότητα και χάρισμα, σε ηγετική ικανότητα και τελικά σε ικανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων εκτός του στενού και ολοένα συρρικνούμενου κομματικού ακροατηρίου.

Την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτικής και κατά της μετάλλαξής της σε ιδιωτική υπόθεση ολιγάριθμων πολιτικών δυναστειών.

Την 11η Νοεμβρίου δηλαδή η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της δημοκρατίας.