Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Πάμε σε εκλογές

Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 14:52
Τσίπρας: Η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Πάμε σε εκλογές
 
 
 
Τη θέση του για διεξαγωγή εθνικών εκλογών εξέθεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος «μεγάλη δυσαρμονία» ανάμεσα το εκλογικό σώμα και τη Βουλή, παράλληλα δε απηύθυνε σειρά αυστηρών προειδοποιήσεων προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να μην διανοηθεί» να προχωρήσει σε άλλα μέτρα, ενώ με τον ίδιο υψηλό τόνο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μην διανοηθεί» να διορίσει νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και επίτροπο στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη συμφωνία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αμέσως μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργούν ένα νέο τοπίο στη χώρα και πρόσθεσε ότι συντελέστηκε μια ιστορική ανατροπή και δημιουργήθηκε ένας νέος συσχετισμός δύναμης.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τη νίκη του κόμματός του και την ταυτόχρονη απώλεια δυνάμεων από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά μια μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βουλή και στο εκλογικό σώμα. Και όταν καταγράφεται τέτοια δυσαρμονία, υπογράμμισε, κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύσουν τη χώρα, ούτε μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τότε, είπε ο κ. Τσίπρας, απαιτείται η προσφυγή στον λαό, που πρέπει να συντελεστεί με ομαλό τρόπο προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο.
Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην πολιτική και στη ζωή, καλό είναι ξέρει κανείς να κερδίζει και να χάνει και κάλεσε τον κ. Σαμαρά:
1. Να μην διανοηθεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα που έχει ήδη στο συρτάρι του για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ.
2. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
3. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, παραλιών ή περιοχών- φιλέτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.
4. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς συμφωνία και ευρύτερη συναίνεση και να μην λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας.



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος στο Γρέκι τα λέει όλα
'ΝΕΝΙΧΑΣΑΜΕΝ΄

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ μου,πραγματικά πιστεύεις ότι θα πάμε σε εκλογές;Λυπάμαι,αλλά έχω αντίθετη άποψη.Οι γελοίοι δικτατορίσκοι που μας κυβερνάνε έχουν να τακτοποιήσουν πολλές εκδουλεύσεις ακόμα.
Εκτός αυτού,μετά τα χθεσινά,έχω χάσει κάθε ελπίδα για τους νεοέλληνες.Η βλακεία,το βόλεμα,το χαμηλό επίπεδο και η αδιαφορία έχουν μπει πολύ βαθιά στον οργανισμό μας.Το ίδιο και ο φασισμός.
Γι'αυτό θεωρώ,πώς όταν και αν γίνουν εκλογές πάλι οι ίδιοι θα μας κυβερνήσουν.Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Ο χάρρυ έχει δίκηο θα πάμε σε εκλογές και πολύ σύντομα ..... όχι μόνο αυτό το βρωμερό πουταριό που μας κυβερνάει δεν νομιμοποιείται ..... αλλά και στήν ευρώπη ηρωγμή της γαλλίας και του γαλλογερμανικού άξονα , επιταχύνουν τις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται ...... να μην είστε απαισιόδοξοι .....

Ανώνυμος είπε...

Πρακτικά μιλάει ο Κ.Καραμανλής. Και είναι "φαρμακερός"...
«Πάνε όλες οι πολύ μεγάλες πόλεις της χώρας», έγραψε πριν από λίγο στον λογαριασμό του στο Twitter o Ευάγγελος Αντώναρος.

Και συμπλήρωσε: «ΧΑΘΗΚΑΝ για τη Νέα Δημοκρατία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Βόλος».

Τι σημαίνει το παραπάνω; Οτι ξεκινά η αναζήτηση ευθυνών από την καραμανλική "πτέρυγα" για την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές (πρώτη φορά αριστερό κόμμα από το ... 1821 που κηρύχθηκε η επανάσταση έρχεται πρώτο σε όλη την Ελλάδα σε εθνικές ή σε ευρωεκλογές) και ότι οι εξελίξεις είναι μπροστά μας.

TO ΠPOBΛHMA KAI H ENNOIA ΣAΣ EINAI H ... APIΣTEPA, KAI OXI H ENNOIA ΓIA THN EΛΛAΔA KAI TON EΛΛHNIKO ΛAO !! TO ΔHΛΩNETAI KAI ΞEΔIANTPOΠA AΠO TO ...1821 !!! AYTOI EIΣTAI !! H KATAPA, H MEΓAΛH A-P-A THΣ ΠATPIΔAΣ !!! ANAMENETAI ΣTO .... AKOYΣTIKO (KINHTOY ή AKINHTOY) !!!

Ανώνυμος είπε...

ξυστα αρχιδια σου....ερχεται συγκυβερνηση νδ-συριζα.......θα σου πεταχτουν τα ματακια οξω χαρουλη..εκτος και αν πουλας τρελα και εσυ......

Ανώνυμος είπε...

η κουνεβα στο ευρωκοινοβουλιο....α ρε παλιομαλακες τσυριζαιοι

Ανώνυμος είπε...

Πλακώσαν πάλι οι φασίστες της ΝΔ εδώ μέσα ;

Κάτω τα χέρια απ τον Χάρρυ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ της πατρίδας !

Ναι ρε θα πάμε σε εκλογές για 1 και μόνο λόγο : Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ

Τον μπούλο τώρα προδότες