Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συγκλονιστική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Από την συγκέντρωση
Από τη συγκέντρωση
«Για εμάς οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης, για εκείνους είναι δημοψήφισμα συνέχειας στην υποταγή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Και την Κυριακή θα νικήσουμε. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την Ελλάδα που μας ανήκει»

Δύο φορές πάνω από την αντίστοιχη προεκλογική ομιλία του 2012 ήταν η σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου προέδρου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξη Τσίπρα. στην Πάτρα. «Για εμάς οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης, για εκείνους είναι δημοψήφισμα συνέχειας στην υποταγή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Και την Κυριακή θα νικήσουμε. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την Ελλάδα που μας ανήκει».

«Απέναντί μας έχουμε μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών.Εκεί όπου αποδείχτηκε πόσο περιφρονούν την Ελλάδα και το λαό της οι κυρίαρχοι της σημερινής Ευρώπης. Και τι μέλλον μας ετοιμάζουν. Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του. Και τι λένε σήμερα στον ελληνικό λαό οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος; Ψηφίστε μας γιατί εμάς θέλει η Μέρκελ. Γιατί εμάς θέλουν ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, ο Σόιμπλε. Αυτή είναι η ουσία του εκλογικού τους εκβιασμού. Ψηφίστε μας, δηλαδή, για να συνεχίσουμε τα ίδια. Για να συνεχίσουμε με νέα μέτρα και νέες περικοπές και νέα χαράτσια και νέα λεηλασία και ξεπούλημα του πλούτου της πατρίδας μας».

«Ε, όχι λοιπόν. Φτάνει πια! Αρκετά! Ως εδώ! Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κας Μέρκελ. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα της ανεξαρτησίας οι υποτακτικοί του Μπαρόζο. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι κήρυκες της υποταγής. Δεν μπορούν ούτε να διαπραγματευτούν, ούτε να συζητήσουν ισότιμα, ούτε να διεκδικήσουν το παραμικρό οι υπάλληλοι της αγριότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «Την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Να τελειώνουμε με το παλιό και φθαρμένο που εκπροσωπούν. Να τελειώνουμε με τη διαπλοκή που συντηρούν. Να  τελειώνουμε με τις τρόικες, με τα μνημόνια, με το ρεαλισμό της υποταγής τους. Να τελειώνουμε με τις πολιτικές που καταδίκασαν εκατομμύρια ανθρώπους στην απόγνωση, την κοινωνία σε διάλυση και την οικονομία σε καταστροφή. Να τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή τραγωδία. Να τελειώνουμε με την ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου. Να τελειώνουμε!».

«Ο κύριος Βενιζέλος είπε καθαρά ότι περιμένει ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό, για να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση με την ίδια πολιτική μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ο κύριος Σαμαράς από τη δική του πλευρά ζητά την ψήφο του λαού εν ονόματι της σημερινής σταθερότητας. Εγώ θα συμφωνήσω και με τους δυο, για να μη μείνει κανείς τους παραπονεμένος.Όποιος θέλει να δώσει στήριξη στη συγκυβέρνηση, στα μνημόνια και στην ταπείνωση, στους Μπαλτάκους, στην ακροδεξιά της ναφθαλίνης, στο γερασμένο κατεστημένο που ζει υπό την προστασία της κυρίας Μέρκελ, ας τους ψηφίσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείωσε με νόημα ότι «Όποιος θέλει τη σταθερότητα στη φτώχεια, στην απόγνωση, στην ανεργία, στην καταστροφή των μικρομεσαίων, στα χαράτσια του αγρότη, στην υπακοή στις τρόικες, ας τους ψηφίσει. Όποιος θέλει ο Σόιμπλε να διατάζει και ο Στουρνάρας να πειθαρχεί, το Βερολίνο να εντέλλεται και η Αθήνα να εκτελεί, ο Μπαρόζο να παραγγέλνει πρωθυπουργούς και οι σερβιτόροι του ξεπεσμένου δικομματισμού να τους διορίζουν, ας τους ψηφίσει. Όποιος θέλει την Ελλάδα σταθερή υπηρέτρια της Ευρώπης, που σερβίρει στις αγορές και στους δανειστές την κεφαλή του ίδιου του λαού της, ας τους ψηφίσει».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Baloo

Δεν ήξερα οτι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν και καρέκλες για να κάθονται σταυροπόδι!!!

Unknown είπε...

ΨΗΦΙΖΩ : ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ !