Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική!

 
 

Είναι άραγε τυχαίο, ότι τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν βιώσει το Κίνημα απ' την ίδρυσή του και όχι απ' το 1989 σιωπούν τούτη την κρίσιμη ώρα, που το μεγάλο Κίνημα του Αντρέα περνά τη μεγαλύτερη κρίση του, μια κρίση που δεν αποκλείεται να το οδηγήσει ακόμα και στη διάλυση;

Του Μάρκου Μουζάκη
Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Ρέππας, για να αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα απ' τα στελέχη αυτά, σαφώς και διαφωνούν με το τυχοδιωκτικό και εκβιαστικό δίλημμα που έθεσαν ο Βενιζέλος και η παρέα του «ή μας ψηφίζετε ή φεύγουμε απ' την κυβέρνηση Σαμαρά, οπότε η κυβέρνηση τελειώνει»!
Και οι χαρακτηρισμοί «τυχοδιωκτικό κι εκβιαστικό» δίλημμα δεν ανήκουν στην αφεντιά μου.
Είναι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται από πάρα πολλά κομματικά στελέχη, τα οποία αντικρίζουν –όπως υπογραμμίζουν- το «ξεδίπλωμα» της γιομάτης απόγνωση στρατηγικής του Βενιζέλου, στην οποία βρίσκεται αυτοεγκλωβισμένος.
Και δεν είναι μόνο τα ιστορικά στελέχη, που προαναφέραμε.
Και άλλοι, όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Καρχιμάκης, ο Μωραΐτης, ακόμα κι ο ακραιφνής «κυβερνητικός» Χρυσοχοϊδης, εμφανίζονται το λιγότερο αποστασιοποιημένα, έως και οργισμένα.
Και απλώς σιωπούν, για να μην κατηγορηθούν για υπονόμευση την ώρα της εκλογικής μάχης.
Αλλά η στρατηγική του Βενιζέλου χαρακτηρίζεται και υποκριτική. Από πράσινα στελέχη.
Και ιδού γιατί, όπως τονίζουν:
· Το έπιασε η ευαισθησία τον Βενιζέλο να πει ότι θα αποχωρήσει απ' την κυβέρνηση, αν καταψηφιστεί η Ελιά. Αλλά δεν έχει την ίδια ευαισθησία σε ό,τι αφορά στον εαυτό του! Διότι, όπως είπε σε συνέντευξή του, ακόμα κι αν η Ελιά πιάσει πάτο, αυτός δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!
Δηλαδή... ευαισθησία α-λα καρτ!
Άλλα πάλι στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ουκ ολίγα...) επισημαίνουν ότι ο Βενιζέλος έχει απομονωθεί σε ένα στενό κύκλο συνεργατών (αναφέρουν τον Κουκουλόπουλο, την Αφροδίτη αλ Σάλεχ, τον Κωνσταντινόπουλο, τον Γρηγοράκο, τον Ρήγα, τον Παναγιωτάκη και ορισμένους λίγους άλλους) και αγνοεί προκλητικότατα στελέχη με εμπειρία, γνώση, στελέχη τα οποία «πονάνε» το ΠΑΣΟΚ, διότι έχουν ζήσει την ιστορία του.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως οι Ρέππας και Σκανδαλίδης τον είχαν στηρίξει για να εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος.
Αλλά «κατάφερε» να τους φέρει απέναντι, με τις επιλογές του.
Αλλά... έχει ένα υποστηρικτή του εκβιαστικού διλήμματος που έθεσε:
- Τον... Αντρέα Λοβέρδο, ο οποίος δηλώνει μάλιστα και... εμπνευστής αυτής της ολέθριας στρατηγικής, προφανώς ποντάροντας στην «επόμενη μέρα»!
Πιστεύει δηλαδή ο αφελής (;) πως άμα το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ κακό, θα ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής για τον ίδιο!
Με λίγα λόγια, χτίσιμο φιλοδοξιών πάνω σε ερείπια!
Και προσέξτε:
· Τα στελέχη τα οποία θεωρούν καταστροφική αυτή τη στρατηγική είναι εκείνα τα οποία έχουν διαφωνήσει με την κυβερνητική σύμπραξη με τη Ν.Δ.
Δεν διαφωνούν δηλαδή επειδή... θέλουν τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με τον Αντ. Σαμαρά.
Διαφωνούν επειδή αντιλαμβάνονται ότι το εκβιαστικό δίλημμα δεν πιάνει. Ο κόσμος δεν εκβιάζεται.
Και τον στέλνει αφενός στη Ν.Δ., αφετέρου στον ΣΥΡΙΖΑ!
Φυσικά ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος εννοεί αυτό που σήμερα λέει εκβιαστικά. Υπογραμμίζουν ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να αποχωρήσει απ' την κυβέρνηση!
Αλλά το κακό για το ΠΑΣΟΚ το έχει κάνει!
Μωραίνει Κύριος...

Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/442166/venizelos-aytoegklovismenos-se-adiexodi-stratigiki#ixzz31XUj4ozJ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως να ξεχασης αυτο το πράμα.
Οτι ποιο χυδαίο εχει περάσει απο τν πλτιτικη του τόπου.