Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα"


Η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα"
  Τετάρτη, 14 Μάι 2014      

Η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα"


Διαφορά 4 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της VPRC στην εκτίμηση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές...
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί συγκεντρώνοντας το 24% των στις απαντήσεις των ερωτηθέντων.


Τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του συγκρατεί το Ποτάμι, συγκεντρώνοντας το 8% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως και η Χρυσή Αυγή. Το ποσοστό του ναζιστικού κόμματος, ωστόσο, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί ακόμα και με δημοσκοπική ακρίβεια. Ανοδική τάση δείχνει το ΚΚΕ, κάτι που για πολλούς πιστώνεται στο γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, που συγκεντρώνει το 7%, ποσοστό που, αν επαληθευτεί, θα είναι αρκετά υψηλότερο από το 4,5 % των εθνικών εκλογών του 2012, χαμηλότερο όμως από το 8,4% των τελευταίων ευρωεκλογών.
Η συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και της ΔΗΜΑΡ, που περιγράφεται στο σύνολο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επιβεβαιώνεται και σε αυτή της VPRC. Συγκεκριμένα, η Ελιά συγκεντρώνει το 5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ το 3%, προϊδεάζοντας τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου για μια εκλογική βραδιά-θρίλερ. Χαμηλότερα των ποσοστών τους στις εθνικές εκλογές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν άνετα κομματική εκπροσώπηση στην Ευρώπη.
 
 
 

Πρωτιά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,7% έναντι 13,7% της Νέας Δημοκρατίας. Στα ύψη βρίσκεται, όμως, η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα τι θα κάνει μπροστά στην κάλπη. 


 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση και την ανάλυσή της, στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014. Ποιο θεωρούν οι ερωτηθέντες το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, ποια είναι η γνώμη τους από τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, πόσο βέβαιοι είναι για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τι είναι το "άλλο κόμμα".

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ποτάμι & χ.αυγη στο 8..
Μάλιστα και μετα ξυπνησες χαρη..

manos είπε...

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΜ.....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ....ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία σας και η επί δεκαετίες πρωτοποριακή και ουσιαστική πολιτική και κοινωνική σάτιρα που υπηρετείτε, συγγνώμη αλλά δε συνάδουν με το νέο σας ρόλο του προπαγανδιστή του Σύριζα ή αλλιώς του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα και που τώρα φοράει το νέο του προσωπείο.... Δεν χρειάζεται ο τόπος τις ορδές των κρατικοδίαιτων, των παλαιάς κοπής πρασινογαλάζιων συνδικαλιστών, των μηδενιστών και των μπαχαλάκηδων που κατά κύριο λόγο πρεσβεύει το συνονθύλευμα αυτό!!
Κρίμα κ. Τριανταφυλλίδη, για εμάς που μεγαλώσαμε με σας..

Ανώνυμος είπε...

ρε δε γαμιεστε με τις μουφα δημοσκοπησεις.....!!!!!....οτι κι αν λετε οι εκπληξεις θα ειναι πολλες!...ο καζακης πουθενα ρε ουγκανοι? ε?

Ανώνυμος είπε...

...κάποιοι λένε ότι στις δημοσκοπήσεις απαντά ένα 30% μόλις
και μετά βίας....για ποιές δημοσκοπήσεις μιλάμε ;