Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πολιτικό όραμα ή προεκλογικό «όραμα»;

«Οι φασιστοτσογλανιστές φονιάδες του Ελληνικού λαού συνεχίζουν να φτύνουν κατάμουτρα τους δυστυχείς Έλληνες και να προκαλούν! Πάρτε τους με τις πέτρες, πληρώστε τους με το ίδιο νόμισμα: Υποχρεώστε τους να ζήσουν με 400 ευρώ το μήνα χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς θέρμανση, χωρίς ικανή τροφή, χωρίς ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη... Στείλτε τους με την ψήφο σας στο περιθώρια της πολιτικής για πάντα... Κι ας είναι η Δικαιοσύνη εκείνη που θα αποφασίσει για το μέλλον τους...»
Χάρρυ Κλυνν



Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

 Σήμερα θα αρχίσουμε τον σχολιασμό μας δίνοντας συγχαρητήρια στην έκθεση του αποφοίτου του Κολεγίου Αντωνίου Σαμαρά με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης»…  
Μπράβο του, γιατί όσο και αν ακούστηκαν ως εξωγήινες οι εξαγγελίες αυτές, τα όσα ανέφερε για το τι θα, θα, θα, θα, θα, θα… γίνει από το σάπιο πολιτικό σύστημα και την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση ήταν μια έκθεση, τι έκθεση, ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας καλύτερα, που ακούγοντας το κανείς από τα χείλη του ρήτορα κ. Σαμαρά γεμίζει η καρδιά του από χαρά και αγαλλίαση!!!  
Βέβαια τα δύσκολα συνεχίζονται όταν σταματήσει το παραμύθι αυτό και συνεχίσει η πραγματικότητα… Όταν κάποιοι θα συνεχίσουν να ψάχνουν για δουλειά, για γιατρό, για περίθαλψη, για φάρμακα, για στέγη, για φαγητό, για λύσεις για να μην χάσουν το σπίτι τους που έκτισαν με αίμα και πάρα πολλά άλλα… 
 Χθες είχε τα πάντα ο μπαχτσές.  Πρώτα από όλα, το όραμα αυτό του πρωθυπουργού, είναι να γίνει μέχρι το 2020, όπου μέχρι τότε θα ξαναγίνουμε πλούσιοι!!!  
Τουλάχιστον όσοι θα τα έχουν καταφέρει να ζήσουν μέχρι τότε… 
Αλλά η χώρα μας και με πολύ λιγότερο πληθυσμό, έτσι όπως μας πάνε, θα είναι ακόμη καλύτερη για τους πολιτικούς…  Περισσότερος χώρος για όλους, θα μπορούν πλέον να ζουν με μεγαλύτερη άνεση σε αυτήν και οι δανειστές-ιδιοκτήτες της και όλα τα λαμόγια, οι ολιγάρχες, κλπ!
Βέβαια ο κ. Σαμαράς, ως έντιμος πολιτικός, μας μίλησε και για τα λάθη του παρελθόντος… Ξέρετε εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια, που κυβερνούσαν κάποια άλλα κόμματα, και έκαναν πάμπολλα και μοιραία λάθη. 
Πως τα λέγανε βρε παιδί μου;  Α, ναι… Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ… 
Σαν να λέμε σήμερα, για να καταλαβαίνουν οι νεώτεροι, η Νέα Ελλάδα και η Ελιά, ένα τέτοιο πράγμα… Αλλά τα κόμματα αυτά σήμερα είναι αυτά που μας σώζουν όχι που μας έκαψαν, σαν τα παλιά που αναφέραμε!!! 
Και ο σημερινός Σαμαράς δεν είχε καμία σχέση με ένα παλιό Σαμαρά που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος των τότε κυβερνήσεων και που έχει βαρύτατες ευθύνες για το τι έχει συμβεί στην χώρα!!!  Γι αυτό και κατήγγειλε το τι γινόταν παλιά που δεν θα το επιτρέψει να γίνει στην Νέα Ελλάδα που κτίζει με το όραμα του…  
Μα ποιος είναι επιτέλους; Ο Έλληνας Γκάντι;… 

 Βέβαια πολλοί άνθρωποι εξ ημών αρχίσαμε να τρέμουμε με τα όσα εξήγγειλε ο κύριος Σαμαράς γιατί άλλα διάβαζε και άλλα υπονοούσε…  Αλλά τι ωραία που τα είπε… 
Και ας ξεκινήσουμε από το νερό. Έχουμε συνολικά καλής ποιότητας νερό και άφθονο. Αλλά άλλες περιοχές έχουν άφθονο νερό και το σπαταλάνε και άλλες δεν έχουν και αυτό είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη… Ποιος μπορούσε να το σκεφθεί αυτό;  
«Για να γίνει η σωστή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων πρέπει να υπάρχουν υποδομές, κανάλια, αρδευτικά έργα, …και έντονος ρυθμιστικός ρόλος του κράτους με ορίζοντα δεκαετιών μπροστά»!!!
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί το κράτος δεν μπορεί να κάνει όλα αυτά τα έργα αλλά θα έχει έντονο ρυθμιστικό ρόλο!!!! Πωπω ιδρώτα που θα ρίχνουν τώρα από φόβο οι επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν τις εταιρείες του νερού… Και επειδή ο κ. Σαμαράς είναι γνωστός δημοκράτης, βλέπουμε πως κυβερνά, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το σχετικό δημοψήφισμα στην Θεσσαλονίκη με το συντριπτικό όχι… Είπαμε δημοκράτης είναι, όχι Ελβετός!!! 

 Κατά τα άλλα θα μειώσει την φορολογία, έχει στόχο ο ΦΠΑ να μην ξεπερνά το 12%… 
Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να χρωστά το κράτος και να μην δίνει τα λεφτά στους πολίτες.  
Πολύ ευχάριστα όλα αυτά και να είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά ρώτησε τους δανειστές;  
Ρώτησε την ΕΕ για τον ΦΠΑ; 
Προφανώς δεν ρώτησε κανέναν, άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα να υπόσχεσαι.  
Εδώ δεν ρώτησε ούτε τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες, το γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, πέρασε νέα φορολογική διάταξη που λέει ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοιείναι δυνατό να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους!!!  
Προφανώς ο κύριος Σαμαράς δεν την έχει διαβάσει για αυτό και λέει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που γίνονται… Εκτός και αν τελικά μας κυβερνά ο κύριος Θεοχάρης… 

Τέλος είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε και «ένα» παράπονο μας για τον κ. Σαμαρά. 
Πολύ σφικτός είναι βρε παιδί μου στις εξαγγελίες του…  Αφού τσάμπα είναι όλες οι εξαγγελίες και ειδικά οι προεκλογικές…  
Γιατί κύριε Σαμαρά μας δεν είσαι κιμπάρης σαν τον κύριο Βενιζέλο; 
Προχθές ο παμμέγιστος αυτός πολιτικός άνδρας, που μας σώζει και μας ξανασώζει, που τι θα κάναμε χωρίς αυτόν και το κόμμα του, υποσχέθηκε μετρημένες 1.032.000 θέσεις εργασίας.  
Ενώ ο κύριος Σαμαράς στο χθεσινό του όραμα μόλις 770.000… Γιατί;  Δεν ξέρει μέτρημα όπως ο κύριος Βενιζέλος; 
Στον τουρισμό θέσεις εργασίας Σαμαράς 225.000 – Βενιζέλος 260.000 σημειώσατε 2! 
Στον πρωτογενή τομέα αγροτικής παραγωγής Σαμαράς 315.000 – Βενιζέλος 45.000 σημειώσατε 1 χωρίς κουβέντα!!!  
Στην ενέργεια Σαμαράς 40.000 – Βενιζέλος 77.000 σημειώσατε 2! 
Στην ναυτιλία Σαμαράς 70.000 – Βενιζέλος 10.000 σημειώσατε 1… 
Θέλετε και άλλες θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς;  
Μπα μην σας κουράζουμε… 

 Χρειάζεται τώρα να «αναλύσουμε» και όλες τις άλλες εξαγγελίες;  
Δεν νομίζουμε…
Ας συνεχίσουμε όλοι τον καθημερινό μας αγώνα επιβίωσης σε αυτή την χώρα. 
Κλείνουμε δε θυμίζοντας προς όλους τις έννοιες που έχει η λέξη «όραμα»:  είναι ο εξιδανικευμένος στόχος, στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες ή αποβλέπουν οι ενέργειες ενός ατόμου ή συνόλου.  Είναι επίσης η οπτική αντίληψη που δημιουργείται στη συνείδηση χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι εξωτερικοί ερεθισμοί· οπτασία.  Δηλαδή μια κατάσταση έκστασης που συνοδεύεται από οράματα και παραληρήματα.   
Αλλά το λεξικό δεν εξηγούσε αν στην τελευταία περίπτωση συμπεριλαμβάνονται και τα προεκλογικά οράματα-παραληρήματα…

Με την απορία θα μείνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: