Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 9,9%

 Δημοσκόπηση: Ολοταχώς προς την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ – Προηγείται με 9,9%


Το κόμμα της αξιωματικής οδεύει προς μια μεγάλη νίκη και μάλιστα με τεράστια διαφορά, ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχει πλησιάσει τον Α. Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ και οδεύει προς την αυτοδυναμία, αφού η διαφορά αγγίζει ακόμα και διψήφια νούμερα.
Νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;» τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015).
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%.
Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 35% και τον κ. Τσίπρα το 32%. Κανένας από τους δύο απάντησε (αυθόρμητα) το 27%. Δεν απάντησε ένα 6% του δείγματος.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές») το 77% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 11% απάντησε η ΝΔ. Άλλο 1%. Δεν απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.
Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19-22 Ιανουαρίου 2015.Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Για να ανακεφαλαιώσουμε το θέμα των δημοσκοπήσεων
που μας έχει κάνει το μυαλό σουρωτήρι, το μόνο που
μπορούμε να πούμε είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ θα βγεί πρώτος
με μιά διαφορά άνω του 4%.
Το πόσο θα πάει το ποσοστο του θα εξαρτηθεί από πολλούς
παράγοντες, εκ'τών οποίων ο πιό πρόσφατος είναι η δεκτικότητα
των ψηφοφορων σε βοθροπόταμα, κωλοκινήματα κλπ κλπ.
Θέλει σκέψη μεγάλη, και πάση θυσία αποφυγή κάθε επιπολοαιότητας
η σωστή ψήφος.
Που πρέπει να έχει όμως ΕΝΑ χαρακτηριστικό.
Θάνατος στα Μνημόνια και συντριβή κάθε Μνημονιακής τάσης.
Εξουδετέρωση κάθε ευκολοπιστίας.
Καλά μυαλά.