Διευρύνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την σημερινή, διευρυμένη σε δείγμα, μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες, ενώ η ΝΔ έχει απώλειες ψηφοφόρων προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκστρατεία του φόβου δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τους ψηφοφόρους. Σε όλα τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βελτιώσει την θέση του, ενώ η ΝΔ υποχωρεί.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή τους αναποφάσιστους. που αποτελούν το 15% όσων ερωτήθηκαν) η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων παραμένει στις 10 μονάδες(36% έναντι 26%), ποσοστό που με τα σημερινά δεδομένα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 149 έδρες στην Βουλή. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής Ποτάμι-Χρυσή Αυγή διεκδικούν την τρίτη θέση, περνούν το φράγμα του 3% οι ΑΝΕΛ, ενώ  μένει εκτός το ΚΙΔΗΣΟ του κ. Παπανδρέου, για το οποίο δεν υπάρχουν όμως προηγούμενα στατιστικά στοιχεία.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου – σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης - ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 30,2% (28,7%), η ΝΔ 20,3% (21,8%), η Χρυσή Αυγή 6,8% (6,1%), το Ποτάμι 5,1% (6,8%), το ΚΚΕ 4,3% (4,4%), το ΠΑΣΟΚ 3,4% (3%), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,1%), ΚΙΔΗΣΟ 1,7% (1,1%) και ΛΑΟΣ 1,3% (1,3%). Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,5%, ενώ το 15,2% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει. «Λευκό – Άκυρο», απαντά το 1,8%, ενώ το 2,7% δηλώνει πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 77% έναντι της ΝΔ για την οποία νίκη προβλέπει μόνο το 11%. Στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 35%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 32%. Κανένας από τους δύο απάντά αυθόρμητα το 27%. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για το ζήτημα του χρέους, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι του Αντώνη Σαμαρά που συγκεντρώνει το 33%.