Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πάμε Στοίχημα στις Εκλογές



Στο κείμενο "Ακολουθεί πολιτική δυσφήμιση" που έγραψα την περασμένη εβδομάδα, σας συμβούλεψα να μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν, αφού οι αληθινές δημοσκοπήσεις είναι οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους οι εταιρείες στοιχημάτων.

Δε νομίζω να διαφωνείτε μαζί μου. Δε νομίζω να πιστεύετε ότι ο Μπόμπολας έχει καμιά όρεξη να χάσει λεφτά.
Κι επειδή δε σας έχω καμιά εμπιστοσύνη ότι μπήκατε και τις ψάξατε, αποφάσισα σήμερα, τελευταία...
μέρα της προεκλογικής περιόδου - κλαψ, κλαψ -, να σας τις παρουσιάσω εγώ.
Αν θυμάστε καλά, σας προέτρεψα να τζογάρετε ό,τι έχετε και δεν έχετε στον Αλέξη Τσίπρα για επόμενο πρωθυπουργό που την προηγούμενη εβδομάδα έδινε απόδοση 1.22. Όσοι δεν το κάνατε, αργήσατε. Η απόδοση έχει ήδη πέσει στο 1.08.
Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει απόδοση 18.00, ενώ ο "οποιοσδήποτε άλλος" δίνει 8.50. Δηλαδή, οι εταιρείες στοιχημάτων θεωρούν πιο πιθανό να βγω εγώ πρωθυπουργός παρά ο Αντώνης Σαμαράς.
Με το πρώτο κόμμα μην ασχοληθείτε καν - ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει 1.01 -, εκτός αν έχετε κανένα μύριο στη μπάντα, οπότε μπορείτε να βγάλετε τα ευκολότερα 10.000 ευρώ της ζωής σας. Μπορείτε βέβαια να ποντάρετε και στη Νέα Δημοκρατία που δίνει 18.00 αλλά θα πρέπει να βρείτε μέχρι την Κυριακή μερικά εκατομμύρια ψηφοφόρους, ώστε να καλύψετε τη διαφορά. Καλή τύχη σε αυτό.
Όσον αφορά στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, οι εταιρείες στοιχημάτων θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα καφέρει. Το "ΟΧΙ" δίνει μια αξιοπρεπή απόδοση της τάξης του 1.70, ενώ το "ΝΑΙ" σας δίνει πίσω τα λεφτά σας επί 2 συν κάτι ψιλά.
Και τώρα το μεγάλο ερώτημα που μας προκαλεί έντονη φαγούρα και δε μας αφήνει να κοιμηθούμε τα βράδια. Ποιος θα βγει τρίτο κόμμα; Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που ακούμε και διαβάζουμε δείχνουν τρίτη δύναμη το Ποτάμι αλλά οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν διαφορετική άποψη. Ναι, κυρίες και κύριοι, σωστά καταλάβατε.
Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ με απόδοση 1.85 και ποσοστό γύρω στο 6,4% έναντι του Ποταμιού με 2.20 και 6%, οπότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας εκατοντάδες χιλιάδες νεοναζί και χίπστερ, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αγγίζουν το εκατομμύριο.
Και περνάμε στο επόμενο κρίσιμο ερώτημα. Τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Εδώ τα πράγματα γίνονται κάπως περίπλοκα, αφού ναι μεν οι εταιρείες στοιχημάτων υπολογίζουν τη διαφορά γύρω στο 6,3% αλλά αφήνουν περιθώριο η διαφορά να εκτοξευτεί μέχρι και στις 13 μονάδες, οπότε καλύτερα να αποφύγετε τα πειράματα και να τζογάρετε τα λεφτά σας κάπου αλλού.
Σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, ο μαγικός αριθμός 7 δίνει απόδοση 1.75 ενώ το 8 ή περισσότερα δίνει 2.75.
Ας δούμε τώρα ποια θα είναι αυτά τα 7 κόμματα. Εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ, οι εταιρείες στοιχημάτων βάζουν μέσα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ και σε καμία περίπτωση το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη.
Υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα στα οποία μπορείτε να στοιχηματίσετε, όπως για παράδειγμα τις διαφορές μεταξύ των μικρότερων κομμάτων ή τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην Α' Αθηνών, αλλά εγώ θα σταθώ σε δύο.
Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν περισσότερες ψήφους στην Άντζελα Γκερέκου από όσες δίνουν στη Νόνη Δούνια και υπερδιπλάσιες πιθανότητες στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ψηφιστεί περισσότερο από την Όλγα Κεφαλογιάννη.
Γιατί έτσι ρε παιδιά; Πότε γίναμε λαός που μπορεί να αντισταθεί σε τούμπανα με μεγάλα βυζιά; Τί στο διάολο; Μόνο γυναίκες ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές;
Λοιπόν, αυτές είναι οι αποδόσεις μέχρι αυτήν την ώρα. Κοιτάξτε να μπείτε αύριο που θα έχουν ξαναλλάξει και να λέτε τί μαλακί€ς έγραφε To Skouliki Tom.
Τα στοιχήματα κλείνουν την 7η πρωινή ώρα της 25ης Ιανουαρίου. Τζογάρετε υπεύθυνα.
Για το πώς θα ψηφίσετε δε σας έχω καμιά εμπιστοσύνη.
by To Skouliki Tom

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έβαζα τον Βορίδη στο δεξί χέρι
να κραδαίνει ένα τσεκούρι, και πίσω απ' τον
μπουμπούκο τη σύζυγο να τον κυνηγάει μ' ένα
πλάστη γιατί λερώνει τα ρουχαλάκια.
Οι άλλοι είναι άνευ εικαστικής σημασίας....
Όσο για το Στοίχημα, αν κάνουν καμιά πουστιά
με νοθεία θα κλάψουν οι Στοιχηματίες με μαύρο
δάκρυ..
[Είναι πολλά τα λεφτά Άρη - Παπάρη..]