Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Υψιστος μας δοκιμάζει



Τα άγια τοις κυσί - «Γιατί ο Πανάγαθος επέτρεψε στους άθεους νεοκομμουνιστές να κερδίσουν τις εκλογές;»


Γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν είναι αγενής ο κ. Σαμαράς, δεν έχει έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού. Μεγαλοαστός είναι και ασφαλώς έχει διδαχτεί ότι οφείλει να δείχνει καλούς τρόπους ακόμη και τις δύσκολες στιγμές, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν έρχονται βολικά. Το ότι δεν είχε την επιβαλλόμενη από τις περιστάσεις συμπεριφορά στην περίπτωση παράδοσης – παραλαβής της πρωθυπουργίας έχει να κάνει με την ιδεολογία του. Ιδεολόγος είναι ο άνθρωπος, και μάλιστα φανατικός. Και όπου παρεισφρέει η ιδεολογία, και μάλιστα στη μισαλλόδοξη εκδοχή της, εξορίζεται η ευπρέπεια. Δύο είναι οι λόγοι της εκκωφαντικής απουσίας του.
Ο πρώτος είναι η ανοίκεια επιλογή του διαδόχου του να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. Τόλμησε αυτό το αγραβάτωτο μειράκιον να παραβιάσει έναν κανόνα που ίσχυε από την εποχή της ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Τα άγια τοις κυσί. Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο θεοσεβούμενος κ. Σαμαράς να νομιμοποιήσει με την παρουσία του αυτήν την ανίερη πράξη. Αυτός δεν ήταν,..   άλλωστε, που επικαλούνταν κάθε λίγο και λιγάκι την Παναγία και υποσχέθηκε στους κατοίκους του Ασπρόπυργου ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κατεβούν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια»;
Στο βέβηλο ερώτημα «γιατί ο Πανάγαθος επέτρεψε στους άθεους νεοκομμουνιστές να κερδίσουν τις εκλογές;» η απάντηση είναι ακαριαία: «Ο Υψιστος μας δοκιμάζει. Θέλει να δει αν η πίστη μας είναι τόσο ισχυρή όσο λέμε ότι είναι. Είναι κάπως σαν τα μαρτύρια του Ιώβ. Θα αντέξουμε όμως και, πάλι με χρόνια, με καιρούς, πάλι δικιά μας θα είναι η εξουσία».
Αυτό το «με χρόνια, με καιρούς» είναι σχήμα λόγου. Μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Γιατί δεν θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια και καιροί. Είναι ζήτημα μερικών μηνών να αποκατασταθεί η τάξη στον κόσμο τούτο και να επαναβεβαιωθεί η σχέση στοργής με τον βασιλιά των ουρανών. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος. Ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται σίγουρος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια βραχύβια παρένθεση και ότι σύντομα η πατρίδα θα τον καλέσει να τη σώσει για άλλη μία φορά.
Το μήνυμα
έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό, που διέπραξε το συγγνωστό έγκλημα να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεται όμως και σε όσους από το κόμμα του ερωτοτροπούν με την ιδέα της αντικατάστασής του. Δεν είναι ώρα για τέτοιου τύπου συζητήσεις, λέει με τη στάση του ο κ. Σαμαράς. Η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη υπό την ηγεσία του, να αφήσει τις περιττές γκρίνιες και να δώσει απερίσπαστη τον μεγάλο αγώνα προκειμένου να επιστρέψει στη φυσική θέση της. Στην εξουσία. Για να συνεχίσει το διαγούμισμα.
- Efsyn

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χάρρυ,
Δε μας χεζεις με τις κινδυνολογίες των μαλακοδιανοούμενων του κινηματος των 10.
Το μόνο που ξέρουν να τσαμπουνάνε είναι χωρισμός κράτους εκκλησίας.
Ας πούνε μια φορά και φέρτε πίσω τα κλεμμένα...
Το θυμόμαστε των Τασσούλη στα πρώτα χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης παρέα με την τρεμάμενη Ολγα, δεν το βουλώνει τώρα λέω γω, αρκετά!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως βλέπω, ότι ο Ύψιστος μας δοκιμάζει
διάφορους κλαρινατζήδες τον έναν μετά τον άλλον.
Ύψιστος είναι και άντε να του πεις: " Κόφτο !!! "

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι λέω ότι δεν υπάρχει Ύψιστος, αλλά δεν μπορώ να υποχρεώσω τον καθένα να πει το ίδιο.