Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καμία κατανόηση στη ντόπια διανόηση

Το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου έπαθε μία φοβερή πανωλεθρία εντός έδρας, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκε πίσω σε ψήφους ακόμα και από την «Ένωση Κεντρώων» του θρυλικού Βασίλη Λεβέντη. Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο πέταξαν στα μούτρα του Βενιζέλου το «σχέδιο πτήσης» που ήθελε να επιβάλει στη νέα κυβέρνηση, παριστάνοντας ο απίθανος το… συγκυβερνήτη, αλλά τον έστειλαν εκεί που αξίζει να βρίσκεται: Στο παρελθόν, μία κακή ανάμνηση για την πόλη και συνολικά για τη...
χώρα, που υποτίθεται ότι αυτός, ο ίδιος του, την έσωσε και τη ξαναέσωσε αμέτρητες φορές. Ο Βενιζέλος όμως δεν ηττήθηκε μόνος του, σε αυτή την πανωλεθρία έχει και παρέα.
Πρώτα απ’ όλα την… αγία οικογένεια της πόλης μας, μέλος της οποίας είναι και ο ίδιος του. Κλαίνε οι Μπακατσέλοι που έχασαν από τις βίλες τους το μόνιμο αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων που βύθισαν στη φτώχεια και την απελπισία τους πολλούς καλούς ανθρώπους. Κλαίει και ο «εναλλακτικός» δήμαρχος της πόλης μας, που αφιέρωσε την τελευταία του εκλογική νίκη στον Βενιζέλο και δικαίως γιατί χωρίς τον Βενιζέλο ο Μπουτάρης ούτε έξω από το δημαρχείο δεν θα περνούσε. Κλαίνε και οι παρατρεχάμενοι, όλοι αυτοί που ο Βενιζέλος βόλεψε σε δημόσιες θέσεις και κονομούσαν χρήμα με ουρά και έκαναν τα καθίκια της Νέας Δημοκρατία να σκάνε από το κακό τους.
Πάνω απ’ όλα όμως η πανωλεθρία του Βενιζέλου πλήγωσε την, πάντα ευαίσθητη για τον Βενιζέλο, ντόπια διανόηση, συγγραφείς, ποιητές, άνθρωποι της… γνώσης και των τεχνών, πέμπτης κλάσης, που εδώ και δεκαετίες πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, φύκια που ο Βενιζέλος τα αγόραζε σε δεκαπλάσια τιμή από αυτή που έχουν οι μεταξωτές κορδέλες. Οι κάπως παλαιότεροι θα θυμούνται το «δείξτε κατανόηση στη ντόπια διανόηση», κατανόηση κυρίως για την απόλυτη εξάρτηση της από τον Βενιζέλο. Κλάψτε μαλάκες, πλέον δεν έχετε που να γλύψετε. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώ πω τι σημαίνει να πάσχεις από εξουσιομανία και αρχομανία.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχολειό έμαθα να διακρίνω τον πεπαιδευμένο από τον εκπαιδευμένο.

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο που έχει να κάνει ειναι να φυγή από την χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Πάααααλι έβγαλες το κήτος ;;
Δεν πάει άλλο θα φωνάξω φαλαινοθηρικό....

κοινωνιολόγος είπε...

Δείξτε κατανόηση
στην ντόπια διανόηση

Πασοκ τέλος
Το έφαγε ο Βενιζέλος

Ανώνυμος είπε...

Η θεσσαλονίκη εδωσε απαντηση και στον Βενιζέλο μετα απο την απαντηση που ειχε λάβει και ο Τσοχατζοπουλος. Αλλα δεν ξέρουμε καλά απο βδέλλες, επιβιώνουν σε πολύ αντιξοο περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....toyrkogloy kara-zaferi κτλπ