Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

GPO: 6,7 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλώνει η διαφορά


Κάλπη

“ Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι δείχνει η δημοσκόπηση της GPO

Μεγάλο και διευρυνόμενο είναι το προβάδισμα που καταγράφεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε άλλη μια δημοσκόπηση, της GPO αυτή την φορά, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. 

Συγκεκριμένα, Η διαφορά, σε σύκγριση με την προηγούμενη μέτρηση μεγαλώνει και φτάνει στις 6,7 μονάδες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,4%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 26,7%. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,9%. Το ποσοστό για όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ανέρχεται στο 9,3%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,1%. 

Στο ερώτημα για την κυβέρνηση που θέλουν να προκύψει από τις εκλογές, το 48,7% των πολιτών απαντά ότι επιθυμεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38,4% απαντά μια κυβέρνηση της ΝΔή με κορμό τη ΝΔ. Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συγκεντρώνει 40,1%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνει 38,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: