Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΘΕΡΜΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΕ

 

Δεν πέρασε πολύ ώρα και η πρόβλεψη των βρετανικών Times επιβεβαιώθηκε, η νέα κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει στις νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας με σκοπό την ικανοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων και την στήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κίεβου.
 
Ειδικά για το Κίεβο στην κυβέρνηση Α.Τσίπρα έχουν σοβαρότατους ενδοιασμούς αφού τους θεωρούν ναζί, απευθείας απόγονους των ουκρανικών SS και του Ουκρανού χασάπη Στέπαν Μπαντέρα.
 
Συγκεκριμένα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας επικοινώνησε με την επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων Φ.Μογκερίνι, και της τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συναινεί στην ανακοίνωση περί νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σε επόμενη ανακοίνωση της ΕΕ για το θέμα αυτό και για άλλα εξωτερικά ζητήματα θα πρέπει να ερωτάται ξεχωριστά και ειδικά η Αθήνα πριν ανακοινωθεί κάτι εξ'ονόματος της Ελλάδος!
 
Μπορεί η Πολωνία και η Λιθουανία να απαίτησαν περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα για το ζήτμα της Ουκρανίας όμως, η Ελλάδα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει την δυσαρέσκειά του με την απόφαση αυτή.
 
Παρότι, η Γερμανία ζήτησε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ για το ζήτημα, την ερχόμενη Πέμπτη ο κύριος Τζανακόπουλος με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση της Ελλάδας.
 
«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας.
 
Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Με το καλημέρα η κυβέρνηση δείχνει ότι για το συμφέρον της χώρας θα στρέψει το βλέμμα της και αλλού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου άσχημο σαν αρχή.
Βέβαια θ' αντιδράσουν...Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει σιγά-σιγά να εκπαιδεύεται
σε τέτοιες αντιδράσεις ώστε να μην τον παρεκκλίνουν "απρόσμενα" από
την πολιτική του. Που περιττό να πούμε ότι πρέπει να είναι δίκαιη, σωστή
και μελετημένη.
Κατά τα άλλα ας λυσσάξουν.
Ξύδι.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσε,με έκανε περήφανο.Δε μπορώ τους εθελόδουλους....

Ανώνυμος είπε...

Όσο σκέπτομαι την επίσκεψη του προκατόχου του στην Ουκρανία με πιάνει εμετός.

Ανώνυμος είπε...

Από το πρώτο δείγμα συμπεραίνει κανείς ότι θα έχουμε πολύ σασπένς.Επιτέλους έχουμε εξωτερική πολιτική με αξιοπρέπεια.Θα προσπαθήσουν να βάλουν προσκόμματα από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.Από το εξωτερικό το καταλαβαίνω,μα από τους υποτίθεται δικούς μας γιατί?Θα είναι κατάπτυστοι από την ελληνική κοινωνία αν το πράξουν.Η σύμπνοια,η ομοθυμία,και ο συντονισμός τώρα είναι επιβεβλημένος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΊ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΊΡΙΑ ΠΌΣΤΑ.ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ.ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙΡΟ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΜΑ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα λυσσάξουν οι Γερμανοί,μια κατσαρίδα κάπου στην άκρη της Ευρώπης ταράζει τα ύδατα.Δε θα το επιτρέψουν.Αλλά τώρα θα πρέπει να υπάρχει ομοθυμία,και γνωστοποίηση όλων των θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.Να μάθει ο κόσμος το ποιόν της Γερμανικής πολιτικής ελίτ.Τώρα γνωστοποίηση των πολεμικών αποζημιώσεων. να μάθει ο κόσμος

Λωτοφάγος είπε...

Με χαροποίησε πολύ αυτή η κίνηση.
Απογοητεύτηκα όμως από τις δηλώσεις Βαρουφάκη: προς στιγμήν νόμισα πως μιλούσε για το Τέξας!