Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ O Α.ΤΣΙΠΡΑΣ Ή ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ;




Ακαριαία ήταν η αντίδραση της νέας κυβέρνησης στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι νεοδημοκράτες τραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά fund του - έτσι ή αλλιώς πρακτικά ανύπαρκτου χρηματιστηρίου:  Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

Συγκεκριμένα το αίτημα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα "μαύρου χρήματος", προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:
• α) Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.
• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.
• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.
• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.
• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
Η απάντηση των τραπεζιτών (που όλοι είναι "χωμένοι μέχρι το λαιμό" σε αυτή την ιστορία) ήταν να ρίξουν με μαζικές πωλήσεις σήμερα το Χρηματιστήριο (βουτιά πάνω από το 6,7%) και να προκαλέσουν δραματική εκτίναξη των spreads στο 3ετές και στο 10ετές ομόλογο.
Το ξεπούλημα τραπεζικών χαρτιών (πρέπει τάχιστα να κάνει πράξη την εξαγγελία για εθνικοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2008)  έχει  φυσικά "ονοματεπώνυμο": Τις ηγεσίας των τεσσάρων συστημικών τραοεζών που ελέγχονται από το ΤΧΣ.
Τις δύο πρώτες ημέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι απώλειες στο ΧΑ ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ και βέβαια έχουν να κάνουν με μια εκδικητική συμπεριφορά από την πλευρά των τραπεζιτών. προς τον ελληνικό λαό που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση και τρίτο κόμμα τον Λαϊκό Σύνδεσμο, ενώ έβαλε και ισχυρούς τους ΑΝΕΛ στη Βουλή,
Nα δούμε στο τέλος ποιος θα νικήσει: Θα τους βάλει φυλακή ο Α.Τσίπρας ή θα προλάβουν να τον ρίξουν;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρα βάλτους μέσα τώρα που ο λαός ειναι μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

ο λαος δεν ειναι βλάκας
και μπορεί να υποφέρει και να προσφέρει τα πάντα για την Ελλάδα αρκεί να υπάρξει κάθαρση
Τσίπρα χώστους ολους μέσα

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια άλλη πρόταση.
Να κάνει ένα "Μπράφ" ο λαός και να τους χώσει
μέσα ΟΛΟΥΣ.
Τούς μισούς για τα εγκλήματα που έκαναν, και
τους άλλους μισούς για προληπτικούς λόγους.
[Έμπνευση και διασκευή από γνωστή...Κινέζικη παροιμία]