Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Πρώην βουλευτής της ΝΔ έπαιρνε 10.000 ευρώ το μήνα από το νοσοκομείο «Ελπίς»


Δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα από το δημόσιο νοσοκομείο«Ελπίς» λάμβανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κρανιάς, προκειμένου να καλύπτει τα έξοδά του κατά τη μετάθεσή του στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ελβετία, θέση που πήρε με την υπογραφή του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Την αποκάλυψη κάνει στο healthreportaz.gr, ο Πέτρος Κουσουλός, που παρουσιάζει και τα σχετικά έγγραφα. Διαβάστε το ρεπορτάζ: 
Έξοδα πρόκληση για την κάλυψη των εξόδων πρώην βουλευτή - γιατρού από την διοίκηση του ΕΛΠΙΣ! Τη στιγμή που το δημόσιο Νοσοκομείο δεν είχε λεφτά για αναλώσιμα ή γάζες και τσιρότα φρόντιζε να εκταμιεύει ποσό που άγγιζε τις 10.000 ευρώ τον μήνα για να καλύπτει τα έξοδα στην Γενεύη του Διευθυντή του Οδοντιατρικού Τμήματος, κ. Δημήτρη Κρανιά. Ποιος είναι ο κ. Κρανιάς και γιατί μεταφέρθηκε στην Γενεύη όπου αμειβόταν με 10.000 ευρώ τον μήνα με λεφτά του «ΕΛΠΙΣ» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ που ξετυλίγει το healthreportaz.gr.
Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση τα ζητήματα τα οποία εύλογα προκύπτουν είναι ηθικά, καθώς η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κρανιά στο «Ελπίς» όσο και η μετάθεσή του στην μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ελβετία, έγιναν «πατώντας» σε Νόμους.
Είναι όμως ποτέ δυνατόν εν μέσω σκληρού Μνημονίου και περικοπών κονδυλίων από τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, πρώην βουλευτές «πατώντας» επάνω σε Νόμους να τοποθετούνται σε πρωσοπαγείς διευθυντικές θέσεις και σαν να μην φτάνει αυτό στην συνέχεια να μετακινούνται στην Γενεύη με τα έξοδα να καλύπτονται από το Δημόσιο Νοσοκομείο; Ναι είναι!
Βουλευτής δυο ημερών
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Δημήτρης Κρανιάς, γνωστός οδοντίατρος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ. Υπήρξε βουλευτής για δυο ημέρες. Την 1η Σεπτεμβρίου 2009 κατέλαβε την έδρα που άφησε ο παραιτηθείς Γιάννης Μανώλης.
Μια ημέρα αργότερα προκηρύχθηκαν εκλογές, ωστόσο ο κ. Κρανιάς δεν εξελέγη. Ωστόσο χάρη στο Νόμο 1759/1988 που πρόβλεπε ότι οι γιατροί που απώλεσαν την βουλευτική τους ιδιότητα να διορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας στο ΕΣΥ, ο κ. Κρανιάς διορίσθηκε σε προσωποπαγή θέση Διευθυντού του Οδοντιατρικού Τμήματος του «ΕΛΠΙΣ». Έτσι λοιπόν… αξιοποιήθηκε το βουλευτικό αξίωμα των δυο ημερών!


1
 

Η τοποθέτηση στην Γενεύη δια χειρός Γεωργιάδη

Τον Οκτώβριο του 2012 υπουργός Υγείας ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Διοικητής στο «ΕΛΠΙΣ» ήταν ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος. Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο οδοντίατρος - στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνει ένα ωραίο «δώρο». Δεν είναι άλλο από την τοποθέτησή του στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Γενεύη. Πρόκειται για προσωπική απόφαση του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη. Την υπογράφουν ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.


12659624_10156750680975643_674105510_n


Οι αποδοχές του κ. Κρανιά αυξάνονται θεαματικά. Αγγίζουν τις 9.952 ευρώ μηνιαίως καθώς συμπεριλαμβάνονται επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, επιδόματα κατοικίας και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη προκύψει από την απόσπαση. Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Μα φυσικά ο φορέας προέλευσης, δηλαδή το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ!


3


Και 5.000 ευρώ για δαπάνη εγκατάστασης

Στις 26 Νοεμβρίου 2013, ενώ ο κ. Κρανιάς βρίσκεται στην Γενεύη και πληρώνεται με χρήματα του «ΕΛΠΙΣ», ο κ. Γεωργιάδης αποφασίζει την διετή παράταση της θητείας του κ. Γιάνναρου. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι μόλις δυο ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας ο κ. Γιάνναρος (ο οποίος συχνά πυκνά ―και πολύ σωστά― ξεσπάθωνε κατά της οικονομικής ασφυξίας που προκαλούσαν οι Μνημονιακές πολιτικές), αποφασίζει να δαπανηθούν 4.966 ευρώ από τον προυπολογισμό του 2013 του ΕΛΠΙΣ, για ποιον λόγο λέτε; Μα για τα έξοδα εγκατάστασης του κ. Κρανιά στην Γενεύη!


4


5

Δεν υπάρχουν σχόλια: