Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας: «Έχουμε καταθέσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης»- Σκληρή κριτική στην ΑυστρίαΗ Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ολλανδική Προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά το τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.


«Η Ελλάδα ενδέχεται να περάσει τις επόμενες ημέρες δύσκολες ώρες» προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός, λέγοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε». Είπε ακόμη πως η Αθήνα δεν ζήτησε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη, σημείωσε όμως ότι έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, η στάση της Αυστρίας στην συνεδρίαση είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ. 
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε ότι υπήρξε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκανε λόγο για φιλικό κλίμα, καθώς, όπως είπε, εκφράστηκε η αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες από την πλειοψηφία των χωρών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξε μικρή ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος.
 
Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από την πολιτική στήριξη που έλαβε από τις περισσότερες χώρες μέλη στις αιτιάσεις της Ελλάδας κατά της πολιτικής της Αυστρίας και ειδικότερα, κατά της πρωτοβουλίας της να συγκαλέσει στη Βιέννη μίνι σύσκεψη για το προσφυγικό
Δημοσίευση σχολίου