Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δεν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα οι αγρότες Τεμπών και Προμαχώνα – Ναι στο διάλογο από τα μπλόκα





Τη διαφωνία τους με τη «στρατοπέδευση» στο Σύνταγμα εξέφρασαν οι αγρότες από τα μπλόκα τόσο των Τεμπών όσο και του Προμαχώνα. Ο εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο στα Τέμπη, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνούν με την απόφαση της συνέλευσης των 68 μπλόκων στη Νίκαια, ενώ ισχυρίστηκε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" πως θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια», είπε ο κ. Τσινούλης και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό».
Σε ερώτηση, αν έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια, ο κ. Τσινούλης απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά.
Εξάλλου, ο κ. Τσινούλης, απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση χωρίς να αποσυρθούν από το τραπέζι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είπε: «Κανονικά πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος, αλλά εφόσον δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση μπορούμε να τους στείλουμε τα αιτήματά μας και να τα δουν οι τεχνοκράτες, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα επάνω στον αγροτικό τομέα. Θα καθίσουν να τα δούν και θα μας καλέσουν εφόσον έχουμε καλή γραμμή και καλή θέληση να καθίσουμε να μιλήσουμε σ΄ αυτό το πλάνο».
Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι υπόλοιποι για Αθήνα
Οι αγρότες, που ζεσταίνουν τα οχήματά τους για την κάθοδο στην πρωτεύουσα, έχουν σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία, αλλά και με τρακτέρ και να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος τουλάχιστον για δύο ημέρες.
Ωστόσο, η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά» είπαν στα Νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Την Παρασκευή το «παρών» στο Σύνταγμα μαζί με τους αγρότες αναμένεται να δώσουν οι επιστημονικοί φορείς που επίσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: