Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότη πως μπορεί να σε εκπροσωπεί αυτός;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας για χρέη στο Δημόσιο

Το «δεξί χέρι» του «γαλάζιου» άλλοτε «στρατηγού» του Θεσσαλικού Κάμπου, Θανάση Κοκκινούλη, συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 335.755 ευρώ για την τελευταία 3ετία, ενώ οι συνολικές οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο είναι 6.500.000 ευρώ

Ο πρόεδρός της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 335.755 ευρώ


Ο πρόεδρός της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 335.755 ευρώ
Τα χρέη «έπνιξαν» την πολύπαθη Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου και χθες συνελήφθη ο πρόεδρός της, Χρήστος Σιδερόπουλος, «δεξί χέρι» του «γαλάζιου» άλλοτε «στρατηγού» του Θεσσαλικού Κάμπου, Θανάση Κοκκινούλη, με τον οποίο πρωτοστατούσαν για χρόνια στις αγροτικές κινητοποιήσεις, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 335.755 ευρώ για την τελευταία τριετία, ενώ οι συνολικές οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο είναι 6.500.000 ευρώ και άλλο 1.500.000 ευρώ προς τους εργαζομένους που βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας.
Ο Χρ. Σιδερόπουλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι και σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι η ΕΑΣ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Ολα τα περιουσιακά μας στοιχεία είναι υποθηκευμένα και δεν μπορούμε να δουλέψουμε τα εργοστάσιά μας, τα εκκοκιστήρια, το ελαιουργείο. Αν δεν έχουμε έσοδα, πώς θα πληρώσουμε την Εφορία; Χωρίς εισόδημα, θα συνεχίσουμε να χρωστάμε», δήλωσε στο «Εθνος», ενώ ενώπιον του εισαγγελέα θα επικαλεστεί τον νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και την προσπάθεια μετατροπής της ΕΑΣ σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, προκειμένου να ξεκινήσει από την αρχή τις δραστηριότητές της.
«Εδώ και τρία χρόνια έχουμε παύση κάθε δραστηριότητας. Δεν αρνούμαστε τα χρέη, αλλά δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Αν το κράτος θέλει να πάρει τα χρήματά του, πρέπει να μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας», ανέφερε ο κ. Σιδερόπουλος.
Χρέη 60 εκατ. ευρώ
Η άλλοτε κραταιά και σήμερα καταχρεωμένη ΕΑΣ Λάρισας μαστίζεται από τα δυσβάσταχτα χρέη που φτάνουν στο δυσθεώρητο ποσό των 60.000.000 ευρώ και η διοίκησή της προσπαθεί μάταια να απεμπλακεί από το φιλόδοξο σχέδιο του εμπορικού κέντρου Gaea Lifestyle Centre, το οποίο δημιούργησε ο Θ. Κοκκινούλης και οι άλλοι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές ως επιστέγασμα της δύναμης και της υπεροχής τους.

Το Gaea, στα λαμπρά εγκαίνια του οποίου ήταν παρούσα όλη τη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2008, κόστισε 10 εκατ. ευρώ, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και σήμερα από τα 57 καταστήματά του λειτουργούν μόλις τα 7, ενώ στο πάρκινγκ έχουν πάρει θέση οι... αράχνες και η σκόνη.
Ο ίδιος ο Θ. Κοκκινούλης φρόντισε να αποχωρήσει από την Ενωση τον Σεπτέμβριο του 2010 με το πρόσχημα της καθόδου του στις δημοτικές εκλογές, στον Δήμο Κιλελέρ -χωρίς επιτυχία-, αφήνοντας τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος μέσα στα χρέη της.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: