Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο... πυρομανής Κυριάκος Μητσοτάκης

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“ Έχει σκεφτεί κανείς πώς θα αντιμετώπιζε ο Κυριάκος το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, που ομολογουμένως βρέθηκε σε συνθήκες χρεοκοπίας; ”
Μέχρι εδώ ήταν. Τόσο κράτησε το νέο ύφος και ήθος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φιλοδοξεί να επαναφέρει τη νέα Νέα Δημοκρατία, σύγχρονη, μεταρρυθμιστική και δημοκρατική, στην εξουσία για να σώσει την Ελλάδα από τον λαϊκισμό και τον ερασιτεχνισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θέλει να εκπροσωπήσει τη σοβαρή αστική τάξη και να ενισχύσει τον σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες κάλεσε διά του νέου αρχηγού του την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το ασφαλιστικό ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. Και μετά βλέπουμε. Τι βλέπουμε μετά; Την αξιολόγηση από τους θεσμούς να πηγαίνει κατά διαόλου και τον Σόιμπλε να καβαλικεύει το άλογο για τον δεύτερο γύρο του Grexit.
 
 
Μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση Μητσοτάκη, ετούτη τη στιγμή, που όλοι γνωρίζουν ότι είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα για την οικονομική σταθερότητα της χώρας να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση για να διαλυθούν τα σύννεφα των αμφιβολιών; Το γνωρίζει πολύ καλά και ίδιος, από τους πλέον πειθαρχικούς εκτελεστές των εντολών, ότι αυτό είναι αδύνατο. Να γίνουν διαβουλεύσεις, ναι. Να γίνουν διορθώσεις, ναι. Αλλά απόσυρση του ασφαλιστικού τώρα σημαίνει καταστροφή. Είναι άλλο πράγμα να στήνεις πολιτική παγίδα για να αρπάξεις την εξουσία και άλλο να βάζεις φωτιά για να κάψεις τον αντίπαλό σου και μαζί του ολόκληρη τη χώρα. Διότι περί αυτού πρόκειται.
 
 
Έχει σκεφτεί κανείς πώς θα αντιμετώπιζε ο Κυριάκος το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, που ομολογουμένως βρέθηκε σε συνθήκες χρεοκοπίας; Τι ακριβώς πρότεινε για τους αγρότες στην ομιλία του για το ασφαλιστικό στη Βουλή; Αυτός δεν ήταν που κάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει σε συμψηφισμό των οφειλομένων εισφορών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις; Αυτός δεν ήταν που πρότεινε να μην αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και κατά συνέπεια να πετσοκοπούν ακόμη μια φορά οι συντάξεις; Αυτός δεν ήταν που προέταξε τη συνταγματική ελευθερία όλων των Ελλήνων να μετακινούνται ελεύθερα και να διακινούν ανεμπόδιστα τα εμπορεύματά τους; Αυτός δεν κάλεσε τους αγρότες να μην κλείνουν τους οδικούς άξονες; Αυτός δεν ήταν που υποσχέθηκε να καταθέσει στη Βουλή τη δική του ολοκληρωμένη αντιπρόταση για το ασφαλιστικό, ώστε να συγκριθεί απ' ευθείας με αυτή του Τσίπρα;
Αυτός ήταν, αλλά οι διαπλεκόμενοι βιάζονται. Καίγονται για να αποφύγουν τη μεταρρύθμιση στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο και να παρατείνουν τα χρέη τους στις τράπεζες. Και όταν καίγονται απαιτούν από εκείνους που στήριξαν πολλά επάνω τους να ανταποδώσουν, αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν την υποστήριξή τους. Και εκτός από τον Κυριάκο απαίτησαν και απέσπασαν και την υποταγή της κ. Γεννηματά. Για τον Σταύρο δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη πρόσκληση. Πάει πολύ λοιπόν να παίζουν τους σωτήρες.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: