Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Στριμωγμένοι οι καναλάρχες - Τι σχεδιάζουν Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς, Κυριακού

Ο Αλέξης και οι καναλάρχες
Ο Αλέξης και οι καναλάρχες
“ Τι σχεδιάζουν οι καναλάρχες ”

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες οι καναλάρχες ξεκίνησαν ένα γύρο διαβουλεύσεων και συζητήσεων τόσο με τους άμεσους συνεργάτες τους, αλλά κυρίως μεταξύ τους καθώς και με επιχειρηματίες για να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους. Τα δεδομένα είναι πλέον πάνω στο τραπέζι. Οι άδειες για τα κανάλια όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι 4 και αν δεν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή εκλογές σε λίγες εβδομάδες με την προοπτική επικράτησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σύσσωμα έχουν δηλώσει την αντίθεση τους στο σχέδιο του Νίκου Παππά, οι καναλάρχες θα πρέπει άμεσα να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Κομβικό ρόλο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο παίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη η οποία είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει ενεργή με ενημερωτικό κανάλι. Γνωρίζουμε ότι αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τα μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη που ασχολούνται με τα ΜΜΕ του ομίλου είχαν πολύωρη συνεργασία με τους συνεργάτες τους στο Star, αλλά και τους μετόχους του MEGA. Από αυτές τις συναντήσεις αναμένεται να δουν τις επιλογές που έχουν, θα ζυγίσουν τα πράγματα και θα πάρουν την τελική απόφαση της οικογένειας η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι να διατηρήσουν την τηλεοπτική τους παρουσία μέσω του Star το οποίο θα αναβαθμίσουν στο ενημερωτικό του τομέα.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς φαίνεται αποφασισμένος παρά τις δικαστικές του περιπέτειες να παραμείνει τηλεοπτικά ενεργός με τον Alpha και μάλιστα με ενημερωτική άδεια. Βέβαια με βάση το παρελθόν του αν βρεθεί κάποια καλή πρόταση για εξαγορά του σταθμού ή για συνεργασία με ξένο ενδιαφερόμενο είναι πιθανό να αποφασίσει να προχωρήσει έτσι.

Ερωτηματικό ο ΑΝΤ1 που με βάση το σχεδιασμό του τα τελευταία χρόνια και τη συρρίκνωση ως εκεί που δεν πάει του ενημερωτικού τομέα μοιάζει πιθανό να ζητήσει θεματική άδεια που ειναι και πιο φτηνό σπορ… Επίσης θα πρέπει ο ΑΝΤ1 να αποφασίσει τι θα κάνει και με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.

Οι αδύναμοι κρίκοι του μηντιακού τοπίου αυτή τη στιγμή είναι το MEGA και ο ΣΚΑΙ. Το Mega εξαιτίας της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται όσο και της αδυναμίας των μετόχων του να συμφωνήσουν σχεδόν σε οτιδήποτε τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα οι δύο μεγαλομέτοχοι του καναλιού  αντιμετωπίζουν την ίδια ώρα και σειρά μεγάλων προβλημάτων στις άλλες μηντιακές τους επιχειρήσεις γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εξίσωση. O ΣΚΑΙ από την πλευρά του δεν αντιμετωπίζει τόσο πιεστικά οικονομικά προβλήματα όσο το MEGA όμως είναι δεδομένο ότι η οικογένεια Αλαφούζου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να μπει στο παιχνίδι όπως το έχει στήσει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι μπορει η οικογένεια Αλαφούζου να σηκώσει το βάρος ενός ενημερωτικού σταθμού με τόσα εκ. ευρώ για εκκίνηση και με τόσο μόνιμο προσωπικό, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι μπορεί να ενδιαφερθεί η οικογένεια για θεματικό κανάλι το οποίο και δεν χρειάζεται αλλά και δεν έχει το know how να στήσει και να τρέξει. Οι πρόσφατες προσπάθειες του Γιάννη Αλαφούζου για να βρει συμπαίκτες όπως η τελευταία που ακούγεται ότι έγινε με την οικογένεια Λάτση κινούνται σαφώς προς αυτό που περιγράφουμε. Οτι θα ήθελε η οικογένεια Αλαφούζου να κρατήσει τον ΣΚΑΙ ως έχει, αλλά μόνη της δεν μπορεί να το κάνει.

Τέλος για τους καναλάρχες Βρυώνη και Κουρή η λογική λέει ότι θα αναζητήσουν άδεια τοπικής εμβέλειας, όπως το Blue Sky και το SBC.

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr
Δημοσίευση σχολίου