Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Να σπάσει τη σιωπή του ο Κυριάκος για τον συνεταιρισμό Παπασταύρου – Μαρέβας Μητσοτάκη



Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο «Παπασταύρου» παρασέρνοντας στη δίνη του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, δημοσιεύει σήμερα πως ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ -και μόλις πριν από λίγες μέρες πλήρωσε πρόστιμο 3,3, εκατ. ευρώ- ήταν συνέταιρος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σε εταιρεία της.
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να «σπάσει» τη σιωπή του σχετικά με την υπόθεση «Παπασταύρου» και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του.
Oλόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ, Σταύρος Παπασταύρου, κατέβαλε πριν λίγες μέρες πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ αποδεχόμενος ουσιαστικά τη παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ, παρά την υψηλή πολιτική προστασία που απολάμβανε επί των ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί σήμερα, 5/2, ο κ.Παπασταύρου δεν περιορίστηκε μόνο στη συνεργασία του με τον κ. Σαμαρά αλλά αποτέλεσε συνέταιρος και συνεργάτης της συζύγου του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της κα. Μαρέβα Γκραμπόβσκι, στην εταιρεία που συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων (MG Capital Advisors ΑΕ) που η τελευταία ίδρυσε και διοικούσε.

Η παρουσία του κ. Παπασταύρου επιβεβαιώνεται από τα σχετικά φύλλα του τεύχους Ανωνύμων Εταιρειών του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με τη συμμετοχή της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, Μ. Γκραμπόβσκι, και του κ. Παπασταύρου.
  • Με δεδομένη την αποδεδειγμένη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου σε μαύρο λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ που του επέφερε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ
  • με νωπή την υπεράσπιση του κ. Παπασταύρου από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής με τη φράση «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!» και με κοινό μυστικό τη στήριξη του περιβάλλοντος Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές αναρωτιόμαστε:
  • Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;
  • Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
  • Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κα. Γκραμπόβσκι στους πελάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;
  • Συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»; Εμείς πάντως τείνουμε να τη συμμεριστούμε αφού τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τα πρόστιμα θα ήταν και αυτά δεκαπλάσια…
Το ΦΕΚ των αποδείξεων (εικόνες)
Το ΦΕΚ 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, στο οποίο ανακοινώνεται η σύσταση της MG Capital Advisors AE με τη συμμετοχή της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και του Σταύρου Παπασταύρου. Ο Παπασταύρου μένει στην εταιρεία μέχρι και τον Αύγουστο του 2012, όταν και παραιτείται για να παει διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Την ίδια περίοδο ο Βαγγέλης Βενιζέλος δηλώνει πως δεν μπορούν να εισπραχθούν χρήματα από τη Λίστα Λαγκάρντ που κρατούσε στο συρτάρι του… Τα συμπεράσματα δικά σας!


ΦΕΚ 1ΦΕΚ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: