Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η αγωνία του καναλάρχη πριν από το πέναλτι

Όχι δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση ούτε να φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα...

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι οι καναλάρχες θα χάσουν τις άδειές τους (που δεν είχαν ποτέ κανονικά). Θα χάσουν την δυνατότητα να συγκυβερνούν, να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις, να παίρνουν κρατικές δουλειές, να διορίζουν τους ανθρώπους τους, να χρωστούν και να μην πληρώνουν. Νταβατζιλίκι τέλος. 


Το κύκνειο άσμα τους περιέχει πρωτοφανείς συμπεριφορές. Αδίστακτοι αχυράνθρωποι έχουν αναλάβει στα ΜΜΕ να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν την πεντάμηνη κυβέρνηση της Αριστεράς ως καταρρέουσα.

Ζώνες καθαρής προπαγάνδας κυριαρχούν στα ΜΜΕ των καναλαρχών που τα δίνουν όλα για καλό σκοπό: την παρασιτική επιβίωσή τους πάνω στο σώμα της ελληνικής δημοκρατίας. Ανακατεύουν τους φασίστες και τους κατοίκους, τους αγρότες και τους κομματικούς εγκάθετους, τους ξενοφοβικούς ρατσιστές με τους ανησυχούντες.

Η αγωνία του καναλάρχη πριν από το πέναλτι του διαγωνισμού των αδειών, δεν περιγράφεται... Μισός αιώνας κυριαρχίας καταλύεται. Προνόμια, πλούτη, εξουσία και επιρροή διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν και έλεγχοι αναδρομικοί βρίσκονται σε εξέλιξη για όσα έκρυβαν χάρη στην συναλλαγή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις - όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ένα καθεστώς τύπου τσαουσέσκου στον Τύπο και την ενημέρωση καταρρέει με πάταγο. Προσπάθησαν μπλοκάροντας το ΕΣΡ, προσπάθησαν αρνούμενοι την συναίνεση, χρησιμοποίησαν όσους έχουν ανοιχτά γραμμάτια μαζί τους - και σκελετούς στις ντουλάπες τους -  πολιτικούς. Χρησιμοποίησαν όλη την δύναμη πυρός που έχουν συγκεντρώσει ελέγχοντας ασφυκτικά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ... κι όμως: η ώρα του τέλους πλησιάζει γοργά.

Η μάχη των μαχών για το χθες είναι οι τηλεοπτικές άδειες. Δεν είναι το ασφαλιστικό, δεν είναι η αξιολόγηση, δεν είναι το προσφυγικό... Σε μια χώρα που δίνει μάχη επιβίωσης σε ένα δύσκολο και ρευστό διεθνές περιβάλλον και με κατεστραμμένη την οικονομία της από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το εσωτερικό μέτωπο δεν σηκώνει υπονομευτές - ειδικά κρατικοδίαιτους νταβατζήδες εκβιαστές που δουλεύουν για την πάρτη τους, παρασιτώντας την όποια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Αυτό που τρέμουν είναι την διαφάνεια και την νομιμότητα. Και αυτό η κυβέρνηση το γνωρίζει καλά. Μετά τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που κέρδισε απέναντι σε πλαστές δημοσκοπήσεις, χυδαία προπαγάνδα και υπονόμευση κάθε προοδευτικής μεταρρύθμισης, ήρθε η ώρα που μπορεί να πατήσει το φίδι της διαπλοκής στο κεφάλι. Η ώρα του πέναλτι...

Η νεκρανάσταση της χρυσής αυγής, οι απειλές προς τον πρωθυπουργό των στριμωγμένων "μεγαλοεκδοτών με κρατικό χρήμα", τα καθαρά προπαγανδιστικά δελτία των καναλαρχών από την αρχή ως το τέλος, τα πρώτα ψέματα, οι προβοκάτσιες των νέων poulain των media της διαπλοκής στη θέση των ξεδοντιασμένων παλιών, οι εκφωνήτριες συγγενείς του Κυριάκου και όλο τους το σόι, δεν αρκούν για να σταματήσουν τον ρου της ιστορίας και να παραμείνει το καθεστώς της διαπλοκής.

Αλλάζοντας το τοπίο στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση θα έχει επιτελέσει την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα: την εξόντωση των νταβατζήδων της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: