Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Eurogroup: Θετικά τα δείγματα για την ελληνική οικονομία - Χρειάζεται δουλειά πάνω στα ανοιχτά ζητήματα

Για επίτευξη προόδου και «καλή συνεργασία» της Ελλάδας με τους θεσμούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά πάνω στα ανοιχτά ζητήματα.
«Η δουλειά αυτή πρέπει να εστιαστεί πάνω στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, σε δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά και στο ταμείο για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
 
Ο κ. Ντέισελμπλουμ επανέλαβε ότι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αποτελεί «κλειδί» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος η «αποπολιτικοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ωστόσο ότι έχει κρίσιμη σημασία.
 
Τη δυσκολία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αναγνώρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η υλοποίησή τους.
 
«Δεν θα γίνουν ευκολότερες αν καθυστερήσουν», συμπλήρωσε, ενώ εμφανίστηκε εκ νέου αισιόδοξος πως από το δεύτερο εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, εφόσον διατηρηθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων.
 
«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλα τα πεδία, εξήγησε και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καθολικό Πάσχα, δηλαδή τα τέλη Μαρτίου» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.
 
Πρόοδο διαπίστωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς όπως είπε έχει εκταμιευθεί το ένα τέταρτο του ποσού που συμφωνήθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
«Υπάρχει πάντα ανησυχία για τη ρευστότητα, αλλιώς δεν θα είχαμε πρόγραμμα, ωστόσο βραχυπρόθεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο ζήτημα» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: