Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: «Ευρωπαίος της Χρονιάς» από το γαλλικό Trombinoscope

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας trombinoscope

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό επέλεξε για το 2015, ως… Ευρωπαίο της Χρονιάς, η επετηρίδα Trombinoscope στη Γαλλία.

Ως πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς για τη χώρα, επιλέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Jean - Yves le Drian, ενώ βραβεία απονεμήθηκαν και στους Laurent Fabius (Υπουργός της χρονιάς), Eric Ciotti και Patrick Mennucci (Βουλευτές της χρονιάς), Bruno Retailleau (Γερουσιαστής της χρονίας) και Natacha Bouchart (Εκλεγμένη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χρονιάς). Πολιτική αποκάλυψη της χρονιάς είναι η νέα Περιφερειάρχης της περιοχής των Παρισίων (Ile-de-France) Valérie Pécresse

Τα βραβεία του Trombinoscope απονέμονται από το 1992 έως και σήμερα, σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων η δράση και ο επαγγελματισμός ξεχωρίζει κατά τη διάρκεια του έτους.

Τα τρία τελευταία έτη το βραβείο του "Πολιτικού προσώπου της χρονιάς" έλαβαν οι F. Hollande, Christiane Taubira και Manuel Valls για το 2012, 2013 και 2014 αντίστοιχα, ενώ το βραβείο του "Ευρωπαίου της χρονιάς" έλαβαν οι Mario Draghi, Michel Barnier και Matteo Renzi, για τα αντίστοιχα έτη.

Κάθε χρόνο, το περιοδικό ζητάει από διακεκριμένους δημοσιογράφους του εθνικού, τοπικού και διεθνούς Τύπου να επιλέξουν πολιτικά πρόσωπα για κάθε μια από τις επτά κατηγορίες βραβείων και κατόπιν, μια μικρότερη επιτροπή επιλέγει τα πολιτικά πρόσωπα που θα βραβευτούν. Πρόεδρος της επιτροπής για τη βραβεία του 2015 είναι η Ariette Chabot, του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1.

Στην εκδήλωση βράβευσης, την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος της Γερουσίας, κ. Gérard Larcher, και ο εκδότης του περιοδικού Trombinoscope, κ. Xavier d' Aillières, παρέστησαν όλοι οι Γάλλοι βραβευθέντες πολιτικοί, οι οποίοι έλαβαν προσωπικά το βραβείο τους. Το βραβείο του Έλληνα Πρωθυπουργού απένειμε η Françoise Fressoz, δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Monde και το παρέλαβε εκ μέρους του Πρωθυπουργού η Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, κ. Μαρία Θεοφίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: