Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Έχουμε βασική συμφωνία σε φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικό



«Έχουμε βασική συμφωνία στο φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. «Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα σημεία για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόσο στον φόρο εισοδήματος όσο και στο ασφαλιστικό υπήρξε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική τους. Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, όλες οι πλευρές κατανοούν πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο».
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. «Και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».
«Το καλό είναι ότι και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό έχουμε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», τόνισε.
«Καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε. Αν με ρωτούσατε - είπε- «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: