Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ζούμε τις χειρότερες ημέρες του MEGA - Κατέρρευσε το δελτίο ειδήσεων

Mega Channel 
  Mega Channel

 
“ Καταρρέει ο πάλαι ποτέ κραταιός τηλεοπτικός σταθμός ”


Εν αναμονή του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο ανάμεσα στους εργαζομένους στο Mega, ενώ το κλίμα στη μεγάλη αίθουσα σύνταξης του 6ου ορόφου του κτιρίου της Μεσογείων είναι εξαιρετικά βαρύ. Σαν να μην έφτανε το άγχος για το αν το Μεγάλο Κανάλι θα είναι τελικά ανάμεσα σε αυτά που θα πάρουν μία από τις άδειες, ήρθε και η... ανώμαλη προσγείωση μετά τη χαρά για την πρωτιά στο δεύτερο εξάμηνο του 2015. Παρά την κινητοποίηση του μηχανισμού που επικεντρώθηκε στα αγροτικά μπλόκα, όλη την προηγούμενη εβδομάδα στους πίνακες της AGB το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ήρθε δεύτερο και καταϊδρωμένο. Αυτή τη φορά, μάλιστα, για τον Μανώλη Καψή δεν υπήρχε η δικαιολογία του lead in, καθώς το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» παραδίδει καλύτερα νούμερα στο δελτίο από εκείνα που δίνει στη Μαρία Χούκλη η σειρά του ANT1 «Χωρίς Εσένα».
Οι ρεπόρτερ -κυρίως οι παλαιότεροι- έχουν στρέψει τα πυρά τους εναντίον του δίδυμου.. Καψή-Σπυρόπουλου, καθώς λένε πως, πέραν του ενδιαφέροντος για το αγροτικό (προκειμένου να το αξιοποιήσουν για σκληρή αντικυβερνητική πολιτική), δεν επικεντρώνονται στην υπόλοιπη επικαιρότητα, αλλά ασχολούνται με θέματα που αλλοιώνουν καθημερινά τη φυσιογνωμία του δελτίου. Μάλιστα, ειδικά για τις κινητοποιήσεις, που προβάλλονται πολύ, υπάρχει ένσταση, καθώς στο παρελθόν οι ανάλογες ειδήσεις δεν αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο. Τα πυρά αφορούν και τον παροπλισμό έμπειρων συντακτών, που, παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους, δεν αξιοποιούνται όπως οι ίδιοι θεωρούν καλύτερα.
Σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο video που έπαιξε στην μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tάε Κβον Ντο, η Ολγα Τρέμη σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δεν έκρυβε την ενόχλησή της επειδή μπήκε στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Αν και απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο δημοσίως, μιλώντας με συναδέλφους της στο κανάλι έδειχνε ιδιαίτερα στεναχωρημένη. Για αυτό, άλλωστε, φρόντισε να «απαντήσει» με τις δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή του βραβείου «Μπότση» το βράδυ της Τετάρτης. «Νομίζω πως ζούμε τις χειρότερες μέρες του Μega από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στο κανάλι», έλεγε χαρακτηριστικά στο «Secret» των Παραπολιτικών έμπειρος δημοσιογράφος, από αυτούς που βρίσκονται στο Μεγάλο Κανάλι από την εποχή που τα γραφεία του στεγάζονταν στην οδό Σταδίου. «Τέτοια ανασφάλεια για το μέλλον δεν θυμάμαι να έχουμε περάσει ποτέ, όπως και τόσο βαρύ κλίμα ανάμεσα στους συναδέλφους», συμπλήρωνε, περιγράφοντας την κατάσταση με τον πιο εύγλωττο τρόπο.
από το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: