Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Διαλύεται (και γρήγορα) η ΝΔ του Κυριάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“ 
Διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς ”

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίχθηκε σε ακροδεξιούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Πέτρος Μαντούβαλος και άλλοι, ωστόσο η σκληροί Δεξιοί (και είναι πολλοί) εντός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνοι που ξεκινούν τη διαλυτική διαδικασία.

Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, αποκάλυψε τις παρασκηνιακές διεργασίες και τις συναντήσεις πασίγνωστων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της ίδρυσης Δεξιού φορέα, με αρχηγό τον Φράγκο Φραγκούλη, μιας και όπως λένε "ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει στροφή στο κέντρο".

Η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας είναι προ των πυλών λοιπόν με τις αποχωρήσεις να είναι περίπου μαζικές. Και το "χαρτί" της διαπλοκής που ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι θα καεί γρήγορα. Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζεται με φανατισμό από το σύνολο της ντόπιας ελίτ και των διαπλεκόμενων συμφερόντων θα συντριβεί ανάμεσα στις ίδιες του τις επιλογές.

Ο ίδιος ήταν που κάποτε έλεγε ότι οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά, αυτό δεν τον εμπόδισε να συμμαχήσει με την ακροδεξιά για να εκλεγεί στη θέση του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προκαλώντας τη μήνη της καραμανλικής πτέρυγας. Τώρα υποκρίνεται και στέλνει μήνυμα στον πολύ δυνατό "παίκτη", Τάκη Μπαλτάκο, ζητώντας του να πάει στη Χρυσή Αυγή με την οποία "διατηρεί προνομιακές σχέσεις".

Την ίδια στιγμή και ενώ αποκαλύπτεται σειρά σκανδάλων με πρωταγωνίστρια την σύζυγό του Μαρέβα και τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ, το μόνο που κάνει είναι να απειλεί με φίμωση τον Τύπο προϊδεάζοντας για το τι πρόκειται να συμβεί αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός.

Και ο Αντώνης Σαμαράς; Τι κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, που έφτασε (ποιος θα το περίμενε;) στο σημείο να στηρίξει έναν Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ;;; Πριονίζει σιγά-σιγά την καρέκλα του νέου προέδρου και καλοβλέπει την ίδρυση νέου Δεξιού φορέα στον οποίο πιστεύει ότι θα έχει ισχυρό ρόλο, αφού στο μεταξύ θα έχει διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία διαλύεται και μάλιστα γρήγορα. Σύντομα θα αποτελεί ένα συνοθύλευμα στο οποίο θα συνυπάρχουν όλα τα απομεινάρια του διεφθαρμένου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και περιθωριακοί ακροδεξιοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Και ο Μητσοτάκης θα παριστάνει τον πρόεδρο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: