Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αποχωρήσεις «βόμβα» από το Ποτάμι

 Βαριές εκφράσεις και αιχμές
Με μια επιστολή – καταγγελία για τη λειτουργία του κόμματος ανακοινώνουν την αποχώρησή τους απότο Ποτάμι τέσσερα μέλη του κόμματος.

Οι Νίκος Βαβουράκης, Στέλιος Βασαλάκης, Μηνάς Βλάσσης και Γιώργος Γριβάκης, υποστηρίζουν ότι ο διάλογος για το συνέδριο του κόμματος είναι προσχηματικός. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι το συνέδριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του κόμματος.

Σημειώνουν επίσης ότι οι ίδιοι επέλεξαν την παραίτηση προκειμένου να παραμείνουν «στην όχθη της σοβαρότητας».

Η επιστολή

«Οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή θεωρούμε πως η απόσταση από τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια μέχρι τη γελοιοποίηση και την απαξίωση είναι πολύ μικρή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσαμε να τη διαβούμε.

Δε βρίσκουμε κανένα ενδιαφέρον και κανένα νόημα στην ενασχόληση και τη διαρκή ανατροφοδότηση σκέψεων και προτάσεων σχετικών με το Ποτάμι από τη στιγμή πουθεωρούμε πως το κόμμα έχει αναπόδραστα αποτύχει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανόδου του στις αρχές που μας έφεραν κοντά του.

Μας είναι δε παντελώς αδιάφορα τα όσα ευτράπελα ή μη συμβούν στο επερχόμενο Συνέδριο και τα οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσουν στην ουσιαστική διάλυσή του.

Συμμετείχαμε σε μια ομάδα ανθρώπων θεωρώντας ότι έχουμε κοινές αρχές και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και ότι οι όποιες κινήσεις γίνονταν θα προέκυπταν από διάλογο και δημοκρατικά προσδιορισμένη συναπόφαση μεταξύ του συνόλου των μελών της ομάδας αυτής και όχι από μια κλειστή κάστα με εναλλασσόμενες συμμετοχές.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τεκταινόμενα στο Ποτάμι δε συμβαδίζουν με τη λογική της κοινής και συναποφασισμένης πορείας, και την αναιρούν εκ προοιμίου.

Επειδή το κόμμα πορεύτηκε και πορεύεται παραβιάζοντας τη βασική του ιδρυτική διακήρυξη«για πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».

Επειδή δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο σχετικό με την (προαποφασισμένη) οργανωτική δομή και την (εξακολουθητικά έωλη) πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και/ή για το πόσο ικανός/επαρκής/κατάλληλος (ή όχι) είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, για επικεφαλής.

Επειδή μας αφήνει παντελώς αδιάφορους το τι θα συζητηθεί ή όχι στο Συνέδριο από τη στιγμή που η πρόβλεψή μας είναι πως δυστυχώς το αδειανό Ποτάμι δεν πρόκειται να ξαναγεμίσει.

Επειδή, πριν και πάνω απ’ όλα, θέλουμε να παραμείνουμε στην όχθη της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας, σας ενημερώνουμε πως δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον ως μέλη ή εθελοντές στο «Ποτάμι». Ήταν χαρά και τιμή μας που γνωρίσαμε ορισμένα εκλεκτά μέλη της κοινωνίας και συνεργαστήκαμε μαζί τους.

Ελπίζουμε σύντομα να ξανασυναντηθούμε πολιτικά, αυτή τη φορά κάτω από δημοκρατικότερες, και επομένως καλύτερες, συνθήκες».

ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΗΝΑΣ

ΓΡΙΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: