Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ νωρίς τον Μητσοτάκη - Η μεγάλη έξοδος των καραμανλικών από τη ΝΔ

Καραμανλής και Μητσοτάκης
Καραμανλής και Μητσοτάκης
“ Χαμός στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ”

Ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί εαυτόν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ ήταν η αυθαίρετη κίνηση του κ. Μητσοτάκη να τον… εκπαραθυρώσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να μπει στη θέση του ο Μάκης Βορίδης ενόψει της κλήσης του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης διαψεύδει στους συνομιλητές του ότι ο ίδιος είχε ζητήσει κάτι τέτοιο, αδειάζοντας πλήρως τον πρόεδρο της ΝΔ που το ισχυρίστηκε δημόσια στην συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Μετά από 40 χρόνια στην παράταξη και στην πρώτη γραμμή της ΝΔ δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή τη συμπεριφορά αλλά και γενικότερα τις πρακτικές εκκαθάρισης μέσα στο κόμμα» σημειώνει στενός συνομιλητής του.

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ κάθε άλλο παρά ρόδινο είναι, με τους προβληματισμούς Μεϊμαράκη να αποτελούν εν πολλοίς κοινή αγωνία όλων των παραδοσιακών στελεχών και βουλευτών, προερχόμενων κυρίως από την λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα. Το ένα μετά το άλλο, στελέχη με παρουσία δεκαετιών στα κοινά της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν το μέλλον τους – de facto από τις «διώξεις» της ηγεσίας – εκτός της γαλάζιας παράταξης και εξετάζουν τυχόν επόμενες πολιτικές κινήσεις τους.

Η όλη κατάσταση, η οποία οδηγείται σε σκληρό εσωκομματικό ροκ παρά τους χαμηλούς τόνους για την έξωθεν καλή μαρτυρία, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο Συνέδριο της 22ας Απριλίου. Εκεί είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει μονομιάς τη ΝΔ από κάθε τι που τον εμποδίζει στο να μετατρέψει το κόμμα σε καθαρά «μητσοτακικό». Και μπορεί το Συνέδριο να γίνεται για τα οργανωτικά και το καταστατικό, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών και εσωκομματικών εξελίξεων…

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: