Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Το κοστούμι και οι ρόμπες.Του Νίκου Μωραΐτη


Καλώς ή κακώς, είναι ο μόνος από τους πάλαι ποτέ τηλεοπτικούς αστέρες της ενημέρωσης που μπορεί και μετά την κρίση να φοράει το κοστούμι του, την ώρα που οι άλλοι κυκλοφορούν με τις ρόμπες της ανυποληψίας. Ενοχλεί, κατανοητό.

Με ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον Νίκο Χατζηνικολάου κυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ. Αποκαλυπτικό για το πώς το συγκρότημα που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις τα προηγούμενα είκοσι χρόνια κατασκευάζει τις προσωπογραφίες αυτών που θέλει να πλήξει.

Προσωπικά τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν τον ξέρω. Δεν ξέρω ούτε βασικές πληροφορίες για τη ζωή του, όπως αν «φορούσε κοντομάνικα πουκάμισα» ή μακρυμάνικα και αν «το μάτι του έπαιζε» ή δεν έπαιζε, προκειμένου να φιλοτεχνήσω ένα έγκυρο προφίλ σαν αυτό των ΝΕΩΝ.

Ξέρω όμως κάτι άλλο: Ότι αν ζητήσει συνέντευξη από οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό ή βουλευτή, αυτός θα την αποδεχτεί. Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι της ιδιωτικής τηλεόρασης που να μπορούν να το ισχυριστούν αυτό;

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο μέγας προπαγανδιστής του ΔΟΛ βυθίζεται σε μονοψήφια νούμερα και αναγκάζεται να αλλάξει μέρα εκπομπής προκειμένου να μην πέφτει πάνω στον Χατζηνικολάου.

Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι η επίθεση του ΔΟΛ προς τον Χατζηνικολάου έχει μόνο ως εξήγηση τη δική του αντοχή απέναντι στα δικά τους έκπτωτα πουλέν της ενημέρωσης. Ξέρω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας του εκδότη που δεν κατάφερε να εκβιάσει την Αριστερά. Κι όποιος βλέπει τα καμώματά του και γελάει, απλώς κατηγορείται στο ίδιο άρθρο και ως Δεξιός και ως Συριζαίος. Δείγμα του πανικού κι αυτό. Φταίει όμως και ο Χατζηνικολάου που τους μπερδεύει. Και δεξιός, και… συριζαίος, και ιδιοκτήτης του σταθμού που φιλοξενεί τους «κομμουνιστάς» της Ελληνοφρένειας και τη Λιάνα Κανέλλη. Από πού να τον πιάσεις;

Διαλέγω όμως να μείνω στη δημοσιογραφική ουσία: σε μία περίοδο που ο βασιλιάς της ενημέρωσης πήρε τη σημαία του Μνημονίου, του Ναι σε όλα, της διατεταγμένης γνώμης, ο Νίκος Χατζηνικολάου συνέχισε να διατυπώνει τις σωστές ερωτήσεις. Και το κυριότερο, προς όλους. Αν δεν είσαι φανατικός, θα δεις μία πολιτική ίσων αποστάσεων, όχι αλάνθαστη, αλλά απολύτως συνεπή κατά το ανθρώπινο μέτρο προς το πλουραλιστικό δημοσιογραφικό πρότυπο.

Καλώς ή κακώς, ο Χατζηνικολάου είναι ο μόνος από τους πάλαι ποτέ τηλεοπτικούς αστέρες της ενημέρωσης που μπορεί και μετά την κρίση να φοράει το κοστούμι του, την ώρα που οι άλλοι κυκλοφορούν με τις ρόμπες της ανυποληψίας. Ενοχλεί, κατανοητό. Ξέρεις τι είναι εκείνος να φιλοξενεί τον πρωθυπουργό της χώρας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο δικός σου εκλεκτός να κάνει εκπομπή με γραφικούς Ψαριανοτατσόπουλους;

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: