Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

H ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκατομμυρίων ευρώ!

ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεχνά» ο Μητσοτάκης ποιος αθώωσε τις τράπεζες για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ»

«Ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη περί «διαφάνειας» στα οικονομικά των κομμάτων, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διακηρύξεις περί διαφάνειας του Κ. Μητσοτάκη, κατά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού της Ν.Δ. και υπενθυμίζει με νόημα ότι με τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ απαλλάχθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, τον Απρίλιο του 2013, οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν αφειδώς δάνεια ύψους άνω των 200 εκ. ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από κάθε ποινική ευθύνη!

Παρέμβαση, μάλιστα, στη Βουλή ζητώντας «να αποσυρθεί η τροπολογία-χάρισμα στους τραπεζίτες», είχε κάνει ο τότε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης (δείτε το βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγγειλε, νωρίτερα σήμερα, μνημόνιο και ιδιώτες «χορηγούς», για το «νοικοκύρεμα», όπως είπε, των οικονομικών της ΝΔ, προαναγγέλλοντας μείωση δαπανών κατά 70% και «δύσκολες αποφάσεις» ως προς τη μείωση του προσωπικού -δηλαδή απολύσεις εργαζομένων, ενώ παραδέχθηκε τα χρέη-μαμούθ του κόμματός του, αναφέροντας δυσθεώρητα νούμερα. Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκατομμυρίων ευρώ κυρίως προς τράπεζες και οι ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα για το 2016 είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

«Μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου» χαρακτηρίζει τα λεγόμενα Μητσοτάκη το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «αφού κόπτεται τόσο έντονα για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του» ο επικεφαλής της ΝΔ, «οφείλει να εξηγήσει σε αυτούς για ποιο λόγο το κόμμα του είχε δοσοληψίες με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό Τ. Μαυρίκο».

Σε σχέση με «το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης» που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «αποτελεί ένα ακόμα δείγμα γραφής της νεοφιλελεύθερης λογικής που τον διέπει. Πρόκειται για τη γνωστή λογική που θέλει τα κόμματα, τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, να είναι πλήρως προσδεδεμένα στα μεγάλα συμφέροντα και την οποία η ΝΔ έχει υπηρετήσει πλήρως».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι διακηρύξεις περί διαφάνειας που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος του, είναι αν μη τι άλλο προκλητικές για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Φαίνεται πως ο επικεφαλής της ΝΔ, ο οποίος έθεσε ως πρόβλημα το δανεισμό των κομμάτων από τις τράπεζες, ”ξέχασε” πολύ γρήγορα πως τον Απρίλιο του 2013, με τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ, απαλλάχθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, οι διοικήσεις των τραπεζών που χορήγησαν αφειδώς δάνεια ύψους άνω των 200 εκ. ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από κάθε ποινική ευθύνη!

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από τρεις βουλευτές της ΝΔ κατ” εντολή της ηγεσίας της, ως προσθήκη σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, και είχε υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί μνημείο φωτογραφικής ρύθμισης αλλά και προσβολή του κοινοβουλευτισμού, καθώς είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Κι επειδή η μνήμη του Κ. Μητσοτάκη είναι… ασθενική, υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε σε μια περίοδο που ολοκληρωνόταν εισαγγελική έρευνα σχετικά με τους όρους της χρηματοδότησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για όλα τα παραπάνω, ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει σαφείς και πλήρεις εξηγήσεις, αντί να προβαίνει σε μεγαλοστομίες περί διαφάνειας κενές περιεχομένου. Επιπλέον, ο επικεφαλής της ΝΔ, αφού κόπτεται τόσο έντονα για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως υποστήριξε κατά την ομιλία του, οφείλει να εξηγήσει σε αυτούς για ποιο λόγο το κόμμα του είχε δοσοληψίες με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό Τ. Μαυρίκο.

Από εκεί και πέρα, το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα γραφής της νεοφιλελεύθερης λογικής που τον διέπει. Πρόκειται για τη γνωστή λογική που θέλει τα κόμματα, τους βασικούς θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, να είναι πλήρως προσδεδεμένα στα μεγάλα συμφέροντα και την οποία η ΝΔ έχει υπηρετήσει πλήρως.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: