Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

το ξαναζεσταμένο φαγητό του 2012


Με το ξαναζεσταμένο φαγητό του 2012 – δηλαδή με μοναδικά όπλα την γκρίζα διαφήμιση, τον φόβο, την κινδυνολογία, τα ψέματα, την μονταζιέρα της Συγγρού (βλέπε Μουρούτη), επιχειρεί η άθλια κυβέρνηση του πιο αποτυχημένου, ψεύτη (βλέπε Ζάππεια και mea culpa στη Μέρκελ) και ακροδεξιού πρωθυπουργού των τελευταίων χρόνων, να
αντιστρέψει την βέβαιη συντριβή της και την άνοδο της Αριστεράς.
Χωρίς προτάσεις, χωρίς πρόγραμμα, γιατί το μόνο πρόγραμμα που έχουν αυτοί οι μνημονιακοί καταστροφείς της χώρας, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ «E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ», με τις δεσμεύσεις του απέναντι στην Τρόϊκα.

Αν λοιπόν, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και οι έλληνες αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, ξαναψηφίζοντας αυτόν τον αποτυχημένο και πεθαμένο πολιτικά Σαμαρά, θα τους έρθουν στο κεφάλι τα εξής νέα μέτρα (βλέπε τα NAI στην Τρόϊκα στο E-mail Χαρδούβελη):

1. Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 αντί του 2016, όπως αρχικά προβλεπόταν, παράλληλα με κατάργηση πληθώρας επιδομάτων.

2. Εισαγωγή ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» και στις κύριες συντάξεις, αύξηση των
εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και επανεξέταση του συστήματος καταβολής του
«ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», της βασικής σύνταξης για τους παλιούς και
νέους ασφαλισμένους, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των μισθών.

3. Απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

4. Αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και διπλασιασμό του συντελεστή ΦΠΑ (από 6,5% στο 13%) στα ξενοδοχεία (εδώ σκεφτείτε, το ΠΟΥ θα μετακυλιστεί αυτή η αύξηση; Μήπως στους μεγαλο-ξενοδόχους; Μα φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ΉΔΗ εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, στον Τουρισμό!).

5. Αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην «εισφορά αλληλεγγύης».

6. Κατάργηση του μέτρου των 100 δόσεων εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, απεμπολώντας έτσι και τη μοναδική ρύθμιση που "εξυπηρετεί" οικονομικά αδύναμους και μικρομεσαίους που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

7. Τροποποίηση των διαδικασιών αντιμετώπισης των μη εισπράξιμων οφειλών φόρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται η επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς - συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

8. Αύξηση από 6,5% σήμερα σε 19% ή 21% του επιβαλλόμενου συντελεστή ΦΠΑ στις τιμές φαρμάκων, βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και εισιτηρίων θεάτρου, κάτι που θα
σημάνει αυτομάτως ανατίμηση των παραπάνω προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχικές
εκτιμήσεις, έως 13,6%!

9. Αύξηση από 13% σήμερα σε 19% ή 21% του συντελεστή ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, ιατρική περίθαλψη και εισιτήρια θεαμάτων
(κινηματογράφος, συναυλίες, γήπεδα, εκθέσεις κ.λπ.). Μια τέτοια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα έχει ως συνέπεια ανατιμήσεις στα παραπάνω αγαθά και υπηρεσίες
έως 7%.

ΤΟ «E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΕΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: