Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο μυστικές δημοσκοπήσεις δίνουν αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
"Ευρωπαίοι και Αμερικανοί τελειώνουν με τα ανεδαφικά και τρομοκρατικά σενάρια για Grexit"

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει σειρά κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργούνται για λογαριασμό των κομμάτων, εταιρειών, αλλά και Πρεσβειών κρατών.

Το κλίμα αυτό, ωστόσο, επιχειρεί να συγκρατήσουν η ντόπια διαπλοκή και τα εγχώρια ΜΜΕ. Ωστόσο σε δελτία ειδήσεων, όπως σε εκείνο του Mega Channel παρουσιάστηκε σενάριο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του κόμματος να υπολογίζεται στο 35%.

Ένα στοιχείο το οποίο ενισχύει το σενάριο εκτίναξης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα, είναι εκείνο της αποτυχίας της κινδυνολογίας περί Grexit, την οποία χρησιμοποιεί ως κεντρικό όπλο στην προεκλογική εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο ξένος Τύπος "τελειώνει" τα σενάρια περί Grexit, προεξοφλεί μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για "σκληρές διαπραγματεύσεις" την επόμενη μέρα.

Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της Washington Post: «Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν δημοψήφισμα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Τα συγκεκριμένα μέτρα οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική ύφεση και διπλάσιους αριθμούς ανεργίας». «Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και η μόνη λύση είναι το κούρεμα».

Επίσης στη Die Zeit τονίζεται: «Ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους», «...και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους ». «Ο Τσίπρας έχει διάσημους υποστηρικτές, μάλιστα και στη Γερμανία».

Ο Jens Bastian (πρώην μέλος της task force στη Süddeutsche Zeitung) σε άρθρο του με τίτλο "Η Ελλάδα προ των εκλογών, Η υστερία και η αλήθεια»,αναφέρει:

Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η βιωσιμότητα του χρέους «δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε σήμερα ούτε μεσοπρόθεσμα», «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί», «να χαρακτηριστεί ακραία» - εκτίμηση, με την οποία άλλωστε, όπως υπενθυμίζεται, συμφωνεί και το ΔΝΤ. Σχετικά με την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτογενή πλεονάσματα και τη θέση του ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραματικά η δυνατότητα πραγματοποίησης δημόσιων επενδύσεων αναγκαίων για την υπέρβαση της κρίσης υπογραμμίζει ότι «το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από αναρίθμητους οικονομολόγους διεθνούς φήμης τους οποίους κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει για υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημειώνει ο επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της». «Αυτό δεν θα διαταράξει ούτε την πολιτική μας ούτε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα». «Όσον αφορά το Eurogroup, θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα και θα διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ακέραιη», σημείωσε και πρόσθεσε «οποιαδήποτε εικασία σχετικά με αυτό το θέμα είναι ακατάλληλη».

Ακόμη ο Benoît Cœuré εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt αναφέρει: "Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα".

Τέλος  ο Christian Noyer, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δηλώνει "ανοιχτός σε νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος». Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη να εξετάσει την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέος και να δώσει στην Αθήνα περισσότερο χρόνο να αποπληρώσει τις οφειλές της.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: