Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η “απόρρητη” πρόβλεψη που δόθηκε στον Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
Όχι τόσο για την έκβαση της μάχης, που προδικάζουν ότι έχει κριθεί, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη
από αυτήν που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως για την επίτευξη αυτοδυναμίας, μια προοπτική που φάνταζε… αδιανόητη στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.
Ο… “Παρασκευάς Αυγερινός” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, που ως εκλογολόγος έχει αναλάβει να αποκωδικοποιήσει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και να αναλύσει τα υπόγεια ρεύματα που μαρτυρούν τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα του “Βηματοδότη”, ο Κώστας Πουλάκης “βλέπει” ήδη στον ορίζοντα την αυτοδυναμία, εκτιμώντας ότι στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του 35%, με τη Νέα Δημοκρατία να μην ξεπερνάει το 29%.
Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, την τελευταία εβδομάδα θα πρέπει να αναμένεται από τη μια αποσυσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη “τσίμπημα” 1-2% για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που παραδοσιακά επιλέγουν στο τέλος κάθε εκλογικής αναμέτρησης να συνταχθούν με τον διαφαινόμενο νικητή.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι η βεβαιότητα που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην τρίτη θέση θα βρεθεί η Χρυσή Αυγή, κρίνοντας από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται απόκλιση από το ποσοστό της στις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Τότε, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 9,8%, ενώ στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι την ψήφισαν, είναι 6%. Μας… λείπει δηλαδή ένα 3,8%, που προφανώς δεν λέει την αλήθεια.
Πηγή: ysterografa.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μαζί πάμε ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

ΧΑΡΡΥ,
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΜΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙ΄ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ....