Εκτενές άρθρο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφαινόμενη ανάληψη της εξουσίας από μια αριστερή κυβέρνηση, φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Ο αρθογράφος, Γιάκομπ Αουγκστάιν, γιος του ιδρυτή του Spiegel, με πρωτοχρονιάτικο άρθρο του, αναφέρει ότι στις επικείμενες εκλογές, οι Έλληνες θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη και χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως μια νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ο Αουγκστάιν θεωρεi ότι οι Ελληνες θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη. Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν αυταρχικό χαρακτήρα στην ευρωζώνη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» για τους ειδικούς.
Και συνεχίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος: «Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Tσίπρας, η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς, δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας».
Επισημαίνει, επίσης, ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό αλλά είναι αναγκαίο.