Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ: Το βρώμικο και εξωφρενικό παρασκήνιο!























Εκλογές λοιπόν στην ΝΔ στις 20 τρέχοντος. Εκλογές τις οποίες θα διοργανώσει η VODAFONE, η γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία, με ανάμειξη στις υποκλοπές του 2004-2005 (πλέον και με τη βούλα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας) και σε βάρος του τότε αρχηγού της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.
Η VODAFONE βέβαια είναι μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ένας πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Παρ’ όλη την σύγκλιση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αυτά είναι δύο διαφορετικά αντικείμενα. Πιθανά η VODAFONE θα χρησιμοποιήσει κάποια υπεργολάβο εταιρεία για το κομμάτι της πληροφορικής, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει ανακοινωθεί. Τα παραβλέπουμε αυτά…
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τη ΝΔ, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους Εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα περίπου 1000 εκλογικά κέντρα όλης της χώρας. Κάποια στιγμή τέθηκε το θέμα “οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι του 2009”, γεγονός που θα επέβαλε να ψηφίσουν πολίτες άνω των 25 ετών. Σαφώς θεωρώ την πρόταση καταγέλαστη και υποβολιμαία για ευνόητους λόγους.
Επομένως η ταυτοποίηση των πολιτών – ψηφοφόρων θα γίνεται από ενιαίο εκλογικό κατάλογο με 8.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ταυτόχρονα από 1.000 εκλογικά τμήματα. Είμαι περίεργος να το δω αυτό πως θα το κάνουν.
Γιατί αν δεν το κάνουν, τότε ενδέχεται να ψηφίσουν πολλοί (ίσως πάρα πολλοί) που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Και για να γίνω λίγο πιο σαφής θα κάνω την υπόθεση ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν συνολικά 300.000 πολίτες. Αυτός είναι ένας υπεραισιόδοξος αριθμός για το πλήθος των εκλογικών τμημάτων και των υποψήφιων χειριστών – εθελοντών, που δεν ξεπερνούν τους 1.200 και οι οποίοι εκτός των άλλων θα είναι και πλημμελώς εκπαιδευμένοι. Ουσιαστικά υποθέτω ότι κατά μέσο όρο θα αντιστοιχούν 300 ψηφοφόροι ανά εκλογικό τμήμα για 12 ώρες που θα διαρκεί η ψηφοφορία.
Εάν δεν γίνεται ταυτοποίηση των πολιτών από τους εκλογικούς καταλόγους, ένα σώμα 30.000, για παράδειγμα, παράτυπων ψηφοφόρων που είναι το 10% των ψηφισάντων (σύμφωνα με το υπεραισιόδοξο σενάριο παραπάνω) μπορεί να αλλοιώσει σημαντικά το αποτέλεσμα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Και για αυτή την δουλειά ένα 20ευρω είναι υπεραρκετό, τουτέστιν 600.000 ευρώ στο σύνολο. Με το σενάριο αυτό, με μισό εκατομμύριο ευρώ θα έχει κάποιος στο τσεπάκι τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και δυνητικά τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.
Κύριοι της ΝΔ προσοχή! Αυτά τα πράγματα δεν είναι αστεία ….
Βλάσης Μανθογιάννης
 olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: