Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ... ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ

Η υπεύθυνη Sonya Licht της ΜΚΟ EWI SERBIA παρέα με τον Σόρος

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ!!

ΤΩΡΑ – ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ!
Έστελνε μαύρο χρήμα από τα δημόσια ταμεία με τσουβάλια ο Παπανδρέου σε ΜΚΟ του Σόρος που διοικούσε «συνέταιρος» του Ρόντος!
Η εισαγγελία διαφθοράς υπό την εποπτεία της Ελένης Ράικου, διενέργησε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πέρας της οποίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της Απιστίας στην υπηρεσία από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίσταση της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος των κατά το χρόνο εκείνο Γενικού Διευθυντή ΥΔΑΣ, (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών,) Διευθυντή Β5 Διευθύνσεως Αναπτυξιακής Πολιτικής, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΥΔΑΣ και Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Αντίγραφα της δικογραφίας θα διαβιβασθούν στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των κατά τη συγκεκριμένη περίοδο Υπουργού και Υφυπουργού των Εξωτερικών.

Το ντοκουμέντο των σχέσεων Ρόντου – Licht
Όλα ξεκίνησαν με αφορμή έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας,τον Σεπτέμριο του 2015, του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία διενεργεί ελέγχους σχετικά με χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν.

Αμέσως δόθηκε από την εισγγελεα κατά της Διαφθοράς κ. Ράικου παραγγελία για Προκαταρκτική Εξέταση σχετικά με χρηματοδότηση που έλαβε παρανόμως υποκατάστημα στη Σερβία του εδρεύοντος στις Η.Π.Α. ΜΚΟ (think tank) με την επωνυμία «East West Institute» κατά τα έτη 2001 και 2002.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η επιαχη χρηματοδότηση ανερχόταν στο ποσό των 900 χιλ. δολαρίων ΗΠΑ προοριζόμενη να εκταμιευθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις (έτη 2001-2003). Συνολικά, εκταμιεύθηκαν (σε δύο δόσεις ύψους 109 χιλ. Δολαρια και 500 χιλ δολαρια ) 609 χιλ. Δολαρια ,ενώ κατά το έτος 2003 επιχειρήθηκε να δοθεί στον ΜΚΟ και το υπόλοιπο των «υπεσχημένων» εκ 300 χιλ. δολαρίων ΗΠΑ.Ωστόσο , η σχετική Υπουργική Απόφαση τελικώς δεν υπογράφηκε, παρά τη σχετική εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων.
Η παράδοση των χρηματικών ποσών, μετά την έκδοση δύο χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, έγινε σε μετρητά, μέσω της Ελληνικής Διπλωματικής Αρχής στη Σερβία, η οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις πληρωμές, αγνοώντας ουσιαστικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: