Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ olympia Παραπέμπεται σε δίκη η Κριστίν Λαγκάρντ

Christine Lagarde
Christine Lagarde

Εδώ και χρόνια γράφουμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Στις πιο υψηλόβαθμες θέσεις των διάφορων διεθνών οργανισμών που μας κουνάνε το δάκτυλο δείχνοντας μας ως «τεμπέληδες» ή «κλέφτες»,  εμάς τους ανθρωπους του μόχθου που κάθε ευρώ είναι βγαλμένο με ιδρώτα, διορίζονται άνθρωποι με σκάνδαλα που θα έκαναν και τον Αλ Καπόνε να κοκκινίζει από ντροπη.
Απλα αυτά τα σκάνδαλα τα «κρατάνε» σε ένα συρτάρι για να τους «κρατάνε» αυτοί που κινούν τα νήματα. 
Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει «μπλεξίματα» με τη δικαιοσύνη, καθώς σήμερα το γαλλικό δικαστήριο, διέταξε την παραπομπή της, σε δίκη για την υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο δικηγόρος της «σιδηράς κυρίας» του ΔΝΤ έκανε γνωστό ότι θα ασκήσει έφεση κατά της παραπομπής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 
Εργα και Ημέρες της Κριστίν Λαγκάρντ

Υπενθυμίζεται ότι είχε διαταχθεί έρευνα σε βάρος της κ.Λαγκάρντ, για συνέργεια σε απιστία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος με αφορμή, τους χειρισμούς της την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία, το 2008, στην υπόθεση της διαμάχης ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Credit Lyonnais, για την εξαγορά της Adidas.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών με αφορμή την επιλογή της να καταφύγει σε ιδιωτική εξωδικαστική διαιτησία έτσι ώστε να επιλύσει τη διένεξη, ενώ επρόκειτο για διαφορά ανάμεσα στο γαλλικό δημόσιο και τον επιχειρηματία. Παράλληλα δικαιολόγησε, την προσφυγή λέγοντας πως έπρεπε να μπει ένα τέλος σε μια διαδικασία για την οποία λέει πως ήταν μακροχρόνια και δαπανηρή.
Από την άλλη πλευρά, η διαιτητική διαδικασία επέτρεψε στον Μπερνάρ Ταπί να καρπωθεί 400 εκατομμύρια ευρώ από τη διευθέτηση της διαφοράς του με την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais. Ο Ταπί είχε αγοράσει, το 1990 τη γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης Adidas, αλλά το 1993 όταν κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα υπουργού επί Μιτεράν ανέθεσε την πώληση στη γαλλική τράπεζα C.L. (Credit Lyonnais).
Σύμφωνα με την άποψή του,  όμως η τράπεζα τον εξαπάτησε και πούλησε σε διπλάσια τιμή την εταιρεία, αποκρύπτοντας τη διαφορά σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Ωστόσο έχασε τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν οι κάλπες ανέδειξαν πρόεδρο της Γαλλίας τον προσωπικό του φίλο Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο και είχε υποστηρίξει. netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: