Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει το βρωμικο σχέδιο Παπανδρέου – ΔΝΤ για να αλυσοδέσουν την Ελλάδα!

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ… ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΔΩΣΑΝ!
Άμεσο έλεγχο στα δάνεια που δίνει το ΔΝΤ, κατά παρέκκλιση των διατάξεών του, όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα, ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, με βάση νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ζητά και μελέτη για το αν πρέπει να υπάρξουν ενέχυρα από την Ελλάδα για νέα δάνεια τέτοιου τύπου.
Με το νομοσχέδιο αυτό, αναφέρουν οι Financial Times, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει την ανάκληση της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση χορήγησης μεγάλων δανείων από το ΔΝΤ. Πρόκειται για μία εξαίρεση που θεσπίσθηκε για πρώτη φορά το 2010, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Με βάση το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνει το Κογκρέσο τουλάχιστον επτά ημέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο ψηφίσει τη χορήγηση μίας «κατ’ εξαίρεση πρόσβασης» στα κεφάλαια του Ταμείου.
Το νομοσχέδιο ζητά, επίσης, να υπάρξει μία μελέτη για το αν χρειάζονται ενέχυρα για τα δάνεια αυτά, εγείροντας την πιθανότητα, όπως σημειώνουν οι FT, να πρέπει χώρες, όπως η Ελλάδα, να παραδώσουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους των υποδομών τους, όπως λιμανιών ή εργοστασίων παραγωγής ρεύματος, στο ΔΝΤ για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.
Υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος, που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ότι οι όροι αυτοί, είναι κρίσιμης σημασίας για να ξεπερασθούν οι ανησυχίες των συντηρητικών σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ και τα πρόσφατα προγράμματά του διάσωσης χωρών.
Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: