Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέο, ακροδεξιό κόμμα ετοιμάζουν ο Σαμαράς και η παρέα του

Ο Αντώνης και οι άλλοι

Ο Αντώνης και οι άλλοι

“ Με σύμμαχο τη διαπλοκή ”
Πριν από λίγες ημέρες, ο ακροδεξιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τον σχηματισμό νέας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε όσους γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, αυτό δεν προκαλεί εντύπωση. Η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, της οποίας φυσικός ηγέτης είναι ο Αντώνης Σαμαράς, αναζητά ρεβάνς. Ρεβάνς έναντι του ελληνικού λαού που τους έστειλε σπίτι τους τον περασμένο Γενάρη, ρεβάνς έναντι των ανθρώπων που στελεχώνουν τη Νέα Δημοκρατία - μιας και ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς και η κλίκα του δεν ένιωσαν σαρξ εκ της σαρκός του κόμματος - και ρεβάνς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κέρδισε τον ακροδεξιό Σαμαρά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που έδωσαν οι δυο τους. 

Όπως λένε εξαιρετικά πληροφορημένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα δομεί την στρατηγική του ως εξής: Περιμένοντας είτε τη διάλυση, είτε τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει το νέο δικό του κόμμα, το οποίο θα έχει σαφέστατα ακροδεξιό, αντιδραστικό πολιτικό προσανατολισμό. Ο γενικά υπονομευτικός, για τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, ρόλος του Μάκη Βορίδη μόνο τυχαίος δεν είναι. Όπως τυχαίο δεν είναι και το σαμποτάζ της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα που ίδρυσε ο Κώστας Καραμανλής, που πολλοί το χρεώνουν στο σύστημα Σαμαρά. Εξάλλου με την παρακρατική ομάδα αλήθειας είχε σχέση η εταιρεία που ευθύνεται για το φιάσκο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει παράδοση σε δολοπλοκίες (ολόκληρη κυβέρνηση Μητσοτάκη έριξε), περιμένει την προσωπική του δικαίωση. Δεν έχει σημασία που ο ίδιος χωρίς να διαπραγματευτεί καθόλου με τους δανειστές υποθήκευσε το μέλλον της χώρας, δεν έχει σημασία που υπονόμευσε την προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης πριν ηττηθεί στις εκλογές του περασμένου Γενάρη, ούτε βέβαια έχει σημασία για τον ίδιο και τους λιγοστούς οπαδούς του ότι σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πρώτη κατοικία τα έδινε όλα βορά στα κοράκια. Σημασία έχει η "προσωπική δικαίωση", ενός πολιτικού που επιχείρησε την παλινόρθωση της πιο μαύρης Δεξιάς και το ίδιο θα κάνει και τώρα, παλεύοντας με τις προσωπικές του ενοχές.

Τώρα γύρω του θα συσπειρωθούν νοσταλγοί της χούντας, λεπενιστές και βασιλόφρονες. Πιστεύουν ότι θα επαναφέρουν την ακροδεξιά, ως σύστημα διακυβέρνησης και εξουσίας. Στο ίδιο επίπεδο δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο ρόλος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι διασπαστικός και διερευνητικός σε σχέση με την καταγραφή δυνάμεων στον χώρο της άκρας Δεξιάς. Ταυτόχρονα είναι οφθαλμοφανής η σύγκρουση των επικίνδυνων ξενόδουλων ακροδεξιών της ΝΔ με το σύστημα των καραμανλικών. Το χειρότερο; Η διαπλοκή δείχνει να προμοτάρει το ευρύτερα αποσταθεροποιητικό εγχείρημα του Αντώνη Σαμαρά, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τον εξομοιώσει με τον Αλέξη Τσίπρα, αν όχι να τον δικαιώσει στη βάση της υλοποίησης του "μεταρρυθμιστικού" προγράμματος με το επιχείρημα ότι "αν συνέχιζε ο Σαμαράς, η χώρα θα είχε ανακάμψει". Έτσι κι αλλιώς η άκρα δεξιά, παραδοσιακά, ιστορικά τα κάνει όλα και... συμφέρει στην ντόπια ολιγαρχία και στα υπερεθνικά συστήματα. 

Δυστυχώς για τους ίδιους, δυστυχώς για τους ακροδεξιούς που ονειρεύονται επιστροφή, ο ελληνικός λαός τους έστειλε πολύ πρόσφατα στον υπόνομο της ιστορίας. Ευτυχώς για τη χώρα ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: