Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΦΥΓΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ





Καλό σου ταξίδι Λάκη μου αγαπημένε
Ξεκουράσου ειρηνικά αδερφέ μου
Η παρέα μας μικραίνει όσο πάει
Πρώτα ο Γιάννης ο Καλαμίτσης
Μετά ο Γιάννης ο Κακουλίδης
Και τώρα έσύ…
Και μένω πίσω εγώ
Με το Μπαλαφούτη και το Σπυρόπουλο
Να σας ψάχνω στις χιλιάδες σάτιρες
Που γράψαμε μαζί
Στα ατέλειωτα αστεία μας
Που δρόσισαν την ψυχή
Και γλύκαναν την πίκρα του κόσμου…

Δε γίνεται να σε ξεχάσουμε…
Θα είσαι πάντα μαζί μας αδερφέ μου
Σε κάθε έργο που γράφω
Σε κάθε σατιρικό μου μονόλογο
Σε κάθε «ατάκα»

Χάρρυ Κλυνν

Η τελευταία του ανάρτηση στο Facebook ήταν από την στήλη «Πάμε Λουκέτο» της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία συνεργαζόταν.

Έγραφε:

Οι δανειστές απαιτούν σήμερα στη συγκέντρωση:
1. Την προστασία της πρώτης και τελευταίας κατοικίας.
2. Αξιοπρεπείς μισθούς της πείνας.
3. Συντάξεις που να μπορούμε να αγοράζουμε και σοκολάτες ακόμα.
4. Υγεία να έχουμε για να λέμε την «υγειά μας να 'χουμε…
 _____________________________________________

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
www.e-tetradio.gr
Το πιο κοφτερό μυαλό, ο πιο σπουδαίος ατακαδόρος, το περίφημο «Πάμε Λουκέτο» δεν είναι πια μαζί μας.
Έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, μετά από πολυήμερη μάχη στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ. Τέσσερις εβδομάδες πριν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με μία σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και, τελικά, δεν τα κατάφερε. Οι βλάβες μάλιστα ήταν τόσο εκτεταμένες που δεν ξέραμε πια αν θα ήταν καλό να ζούσε γιατί θα αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά (και όχι μόνο) προβλήματα.
Ήταν φίλος και συνεργάτης (στην Εφημερίδα των Συντακτών), ήταν πολύ αγαπητός σε όλους, διέθετε ένα μοναδικό-αξεπέραστο χιούμορ. Ο @pamelouketo μας. Και μπορώ να σας πω προσωπικά πως δεν έχω δει τόσο απολαυστικό άνθρωπο στην παρέα. Είτε παρακολουθούσαμε μαζί μία συζήτηση στη βουλή, είτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι ατάκες έπεφταν βροχή, ανά λεπτό.
Αυτά και... βλέπουμε. Πολλά μαζεμένα μας έχουν πέσει τελευταία. Τι να πω.


Ποιος ήταν ο Λάκης Μπέλλος

Ο Λάκης Μπέλλος ήταν δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Στείρι Βοιωτίας το 1954. Τα πρώτα του κείμενα τα έγραψε το 1977 στο περιοδικό "Τράστ του γέλιου", όταν τα έστελνε ακόμα από το χωριό.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στον οποίο διατέλεσε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεργασίες

Έντυπος τύπος
Με τις εφημερίδες Απογευματινή και Φως των Σπορ ως αθλητικός συντάκτης, καθώς και στο περιοδικό Τηλέραμα, Εφημερίδα των Συντακτών

Ραδιόφωνο
Με τους σταθμούς Αθήνα 9.84, Σκάι' και ΑΝΤ1 Ράδιο.

Τηλεόραση

Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι, ΑΝΤ1 , Alter Channel, Alpha TV, γράφοντας κείμενα για τον Γιώργο Μητσικώστα και στο τηλεοπτικό σταθμό Star γράφοντας κείμενα για τη σειρά «Οι διαπλεκόμενοι» με τους: Πέτρο Φιλιπίδη , Γιώργο Λέφα και Γιώργο Γαλίτη.

Θέατρο

Έχει γράψει ως τώρα οκτώ (8) επιθεωρήσεις μαζί με άλλους συγγραφείς στα θέατρα Άλσος, Βέμπο και Πάρκ. Πρωταγωνίστησαν δε οι ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν, Σωτήρης Μουστάκα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Ηλίας Λογοθέτης , Χρυσούλα Διαβάτη, Άννα Παναγιωτόπουλου, Κώστας Βουτσάς, Παύλος Κοντογιαννίδης , Βάσια Τριφύλλη, Νένα Μέντη , Βλάσσης Μπονάτσος και Παύλος Χαϊκάλης.
«Eλλάς το καφενείο σου», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης,Λάκης Μπέλλος, Άλσος, 1991
«Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα αν αργήσω μάνα φάε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Άλσος, 1992
«Πίτσες μπλε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Bαγγέλης Mπαλαφούτης, Άλσος, 1993
«Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα» Xάρρυ Kλυνν - Λάκης Mπέλλος - Θεόφιλος Bερύκιος - Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1995
«Εμπρός προς τα πίσω», Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Mπέλλος, Θεόφιλος Bερύκιος, Γιώργος Γαλίτης, 1996
«Μίλα μου… και μανταρίνια», επιθεώρηση, Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Μπέλλος, Γιάννης Μακρής, Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1999. Η επιθεώρηση αυτή ήταν και η πρώτη interactive θεατρική παράσταση που διαμορφωνόταν διαφορετικά κάθε μέρα, ανάλογα με τις παρεμβάσεις - υποδείξεις των θεατών που επισκέπτονταν το site της παράστασης.
Βραβεία
Ο Λάκης Μπέλλος έχει βραβευθεί δυο (2) φορές από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων για επιθεωρήσεις που παίχτηκαν στο θέατρο Άλσος και είχαν γραφτεί μαζί με τους: Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη και Βαγγέλη Μπαλαφούτη. Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ΜΗΤΣΙ-ΧΩΣΤΑ’ στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το 1ο Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: