Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Φυτίλι διάσπασης στις κάλπες



Συνθήκες διάσπασης διαμορφώνονται στο εσωτερικό της Ν.Δ. λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, καθώς οι "τυφλές" μέχρι πρότινος αντιπαραθέσεις αποκτούν διχαστικά πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Πηγές προσκείμενες στον Κ. Καραμανλή διαμήνυσαν μεν ότι δεν υπάρχει "ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας" μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του
Αλ. Τσίπρα, όπως ισχυρίζονταν υποψήφιοι αντίπαλοι του Ευ. Μεϊμαράκη, διευκρίνιζαν δε ότι υπάρχει ανάγκη "συνεννόησης" των πολιτικών δυνάμεων τουλάχιστον στα εθνικά θέματα.
Άτεγκτη στάση έναντι της κυβέρνησης με σκληρή - δομική αντιπολίτευση και "δεξιά" χαρακτηριστικά στη συντηρητική παράταξη φέρεται να προκρίνουν Απ. Τζιτζικώστας και Άδ. Γεωργιάδης. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άτυποι σύμβουλοι του Απ. Τζιτζικώστα, Βορίδης και Μπαλτάκος, εισηγούνται αποχώρηση από τη Ν.Δ. και ίδρυση νέου δεξιού κόμματος. "Σαρκοζική" θα ήθελε τη Ν.Δ. και ο Άδ. Γεωργιάδης, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των δύο τάσεων.
Κεντρικό ρόλο στα σενάρια της "επόμενης μέρας" διαδραματίζει και ο Αντ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: