Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την Γεωργία Σιδέρη: Πώς ξεκίνησε, ποιους ισχυρούς γνώριζε και πώς βρέθηκε πρωταγωνίστρια του σκανδάλου με τις μίζες!




Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Οπως αποκαλύψαμε νωρίτερα (διαβάστε αναλυτικά εδώ), η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς που ξέσπασε στο χώρο της Υγείας και ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Το YgeiaPress.gr προσθέτει τώρα και νέα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η Γ. Σιδέρη, λόγω και των τηλεοπτικών εμφανίσεων της, είναι ευρύτερα γνωστό πρόσωπο από το παρελθόν. Στο υπουργείο Υγείας μονιμοποιήθηκε με ένα νόμο που εφαρμόστηκε επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη. Όταν ανέλαβε υπουργός Υγείας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε για πρώτη φορά διοικήτρια σε Νοσοκομείο. Αυτός που εισηγήθηκε την τοποθέτησή της ήταν ο (πανίσχυρος υφυπουργός κατά την περίοδο Καραμανλή) Γιάννης Βαληνάκης με τον οποίο διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις. Αυτή και μόνο η γνωριμία της με τον κ. Βαληνάκη, καθιστά εκ των πραγμάτων κ. Σιδέρη "κινούμενη βόμβα" για το τότε πολιτικό σύστημα. Πολύ καλές σχέσεις είχε και με τον τότε υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο.
Τα Νοσοκομεία στα οποία θήτευσε ως διοικήτρια έως το 2009 ήταν το Νταού Πεντέλης, το Αμαλία Φλέμινγκ και το Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Αναλυτικότερα, όπως είχε γράψει παρουσιάζοντας την παλαιότερα ο Αντώνης Παπαγιώτης είχε γίνει γνωστή αρχικά ως συμπαρουσιάστρια του Θ. Ασκητή στη δημόσια τηλεόραση και κατόπιν ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ν. Ευαγγελάτου στο CHANNEL 9, εν συνεχεία, για μικρό διάστημα, στον ΑLPHA και ενίοτε σε τηλεοπτικά πανελ εκπομπών του κ. Χαρδαβέλλα, της κ. Δρούζα και της κ. Στεφανίδου.
Το 2007, η κ. Σιδέρη τοποθετείται ως επιστημονική σύμβουλος του τότε υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Η θητεία της πλάι στον Υπουργό της χαρίζει μία πολυπόθητη θέση στο ΕΣΥ. Τον Μάρτιο του 2007, τοποθετείται Διοικήτρια του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (πρώην Νταού Πεντέλης). Έναν χρόνο αργότερα, η εμπλοκή του ονόματος του διοικητή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε περίεργη υπόθεση με έλεγχο αίματος, τη φέρει αντικαταστάτριά του. Το Μάρτιο του 2009, μετακινείται ως Διοικητής στο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας με το συνδυασμό «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», του Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι υπό έρευνα υποθέσεις αφορούν την περίοδο προ του 2009 με αναθέσεις έργων στα νοσοκομεία που διοικούσε. Μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 2009 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώθηκαν προβλήματα και διατάχθηκε έρευνα για τα έργα αυτά δίχως να πληρωθούν. Κατά την περίοδο που υπουργοί Υγείας ήταν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν υπήρξε κάποια σχετική εξέλιξη στο θέμα.
Ωστόσο, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου το φθινόπωρο του 2012 όταν υφυπουργός Υγείας τοποθετήθηκε ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπό τον Α. Λοβέρδο, η Γ. Σιδέρη βρέθηκε για ένα διάστημα στο επιτελείο του. 

Στο μεταξύ προχώρησε όμως η έρευνα για τις ατασθαλίες με τα έργα στα νοσοκομεία για τα οποία η Γ. Σιδέρη βρέθηκε κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος. Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται ότι παραδέχθηκε τις ευθύνες της αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ένα τμήμα από τις μίζες κατέληγαν σε άλλα πρόσωπα. Έτσι οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και στην κλήση και άλλων "τρανταχτών" προσώπων. 

Σήμερα η Γ. Σιδέρη έχει αποτραβηχτεί από το προσκήνιο και ζει με τους γονείς της στο Αιγάλεω.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: