Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία ενώπιον των πραγματικών ευθυνών της

Η Νέα Δημοκρατία ενώπιον των πραγματικών ευθυνών της


Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον ενώπιον των τεράστιων ευθυνών της, που δεν αφορούν μόνο την ίδια και τους οπαδούς, φίλους και υποστηρικτές της, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η παράταξη αυτή δεν εκπροσωπεί μόνο τους ψηφοφόρους της, αλλά έχει και την θεσμική υποχρέωση να συμπεριφερθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας.
Και αυτό δεν το πράττει, διαπράττοντας πολιτικό έγκλημα, απέναντι στον ελληνικό λαό.
Αν μη τι άλλο, είναι ανεπίτρεπτο το κόμμα που επέλεξε ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ελληνικός λαός , αντί να ασκεί αντιπολίτευση , να σπαράσσεται στο εσωτερικό του για τις καρέκλες και οφίτσια.
Και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίση για την πορεία της χώρας, με μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα υποτάχθηκε και αυτή -όπως και οι προηγούμενες- στις επιταγές των δανειστών και προχωρεί στην υλοποίηση πολιτικών που αποδεδειγμένα θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία στην πλήρη ανέχεια.
Αυτές τις δύσκολες ώρες και μέρες, η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορεί να «φρενάρει» τις λανθασμένες επιλογές μιας κυβέρνησης, που δυστυχώς έχει αρχίσει να δείξει ξεκάθαρα στοιχεία αλαζονείας.
Δεν μπορεί αν εξηγηθεί διαφορετικά τόσο ο τρόπος που χειρίζεται τα ζητήματα που αφορούν την χώρα όσο και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, είτε επιχειρώντας να καταδείξει για τα δικά της «κουσούρια» άλλους ω υπαιτίους, είτε διαγράφοντας τα στελέχη της που της κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Αλλά δυστυχώς τα δικαιώματα αυτά της τα δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία που τώρα πλέον μετά το φιάσκο των εκλογών που δεν έγιναν, βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Και βέβαια που μυαλό για αντιπολίτευση ουσίας και σωτηρίας της χώρας.
Ειδικότερα σήμερα, μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Έθνος της Κυριακής», που καλεί τις πολιτικές δυνάμεις για συναίνεση ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντί να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοσφάζονται για τα οφίτσια και τα μικροκομματικά τους οφέλη, θα έπρεπε ήδη να έχουν «τρολάρει» τις δηλώσεις Τσίπρα, καθώς αυτός ουδέποτε αποδέχτηκε να συναινέσει για τις μεταρρυθμίσεις που τώρα επικαλείται.
Αντ΄ αυτού, όμως , ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, όπως ο κ. Παπαπδημούλης «τρόλαραν» την Νέα Δημοκρατία. Και καλά της έκαναν, έτσι όπως κατάντησε.
Γιάννης Τριήρης
Διευθυντής tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: