Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

«Κλείνει» η συμμετοχή Τσίπρα στο Νταβός


Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Oικονομικό Φόρουμ του Νταβός που φέτος διεξάγεται 21–24 Ιανουαρίου. Οι σημαντικές επαφές που θα έχει στο περιθώριο του Φόρουμ ο πρωθυπουργός αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές.

Σύμφωνα με το real.gr, η αρνητική εικόνα κυρίως του Γιώργου Παπανδρέου πριν από το Μνημόνιο, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά στο ελβετικό θέρετρο, δεν φόβισαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρά τις περί αντιθέτου εισηγήσεις που υπήρχαν από ομάδα συνεργατών του.
Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις για θέματα, όπως το προσφυγικό και η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και οι συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρώπη, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.
Το διάστημα που θα βρεθεί ο έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός, άλλωστε, θα κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης. 
Στο πλαίσιο αυτό, οι συναντήσεις στο περιθώριο με ηγέτες, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ή η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: