Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ! Κλείσατε άρον άρον την ανάκριση για τα υποβρύχια, φυγαδεύσατε τον Βενιζέλο, αλλά δεν βλέπετε «πραξικοπήματα»!



ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αντί να απολογηθούν για τους φακέλους των εξοπλιστικών που έθαβαν νύχτα ως καλοκουρδισμένη ορχήστρα!
Η κυρία Κουτζαμάνη δυσανασχέτησε επειδή δίδεται πλέον η εξουσία στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να μπορεί να περνά πειθαρχικό τον κάθε Ντογιάκο.
Ο δε κύριος Αθανασίου, κάλεσε τον κ. Παπαγγελόπουλο να κατονομάσει τους «Πραξικοπηματίες» που κατήγγειλε στην βουλή.
Εμείς θα υπενθυμίσουμε πως το σύστημα Αθανασίου έκλεισε άρον – άρον την ανάκριση για τα υποβρύχια οργανώνοντας μία δίκη – φιάσκο για να φυγαδεύσουν τον Βενιζέλο και τον Μεϊμαράκη.
Πως η κυρία Κουτζαμάνη κράτησε στο συρτάρι την αίτηση για αρση ασυλίας των Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων, την έστειλε στον Αθανασίου ο οποίος την έκρυψε και την παρουσίασε την ίδια ημέρα που ο Σαμαράς έκλεισε την βουλή.
Σκανδαλώδης αποδεικνύεται η ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει άρον άρον τη Βουλή, επικαλούμενος τις καλοκαιρινές διακοπές…
Συγκεκριμένα, η Δικαιοσύνη είχε συγκεντρώσει συγκλονιστικά στοιχεία, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, από τα οποία προέκυπτε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη κατά μελών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα σε βάρος των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Από τη δικαστική έρευνα που ακολούθησε προέκυψαν πράγματι οι ευθύνες κατά των δύο υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και έτσι μετά την ολοκλήρωσή της, η δικογραφία διαβιβάστηκε την ημέρα που έκλεισε η Βουλή (4 Ιουνίου) από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Κοινοβούλιο!!!
Σημειώνεται, βέβαια, ότι με τη λήξη των εργασιών της δεύτερης Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής την 4η Ιουνίου, βάσει Συντάγματος παραγράφονται οποιεσδήποτε τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης που αναδείχτηκε από τις εκλογές τους Οκτωβρίου του 2009.
Έτσι με αυτόν… τον απλό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να γλιτώσει από το Ειδικό Δικαστήριο τον «συνέταιρό του» στη σημερινή κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ερωτήματα φυσικά προκύπτουν και για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη καθώς και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στα χέρια τους τη σχετική δικογραφία από τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή 90 περίπου μέρες πριν κλείσει εκτάκτως η Βουλή…
Για την ιστορία στο δικαστικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«…από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/10/2010 κ.ε. Επομένως θα πρέπει να υποβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 86 Συντ., 1 και 4 Ν. 3126/2003 και 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής, στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: