Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα



"Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Bloomberg. "Αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας", τόνισε ο πρωθυπουργός από το Νταβός σημειώνοντας πως αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

"Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε", ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των συνομιλιών για την αξιολόγηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. "Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη, και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο", επεσήμανε ο πρωθυπουργός. "Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας" συμπλήρωσε.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες επαφές του Αλ. Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: