Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Παραιτήθηκε ο συνεργάτης του Μητσοτάκη μετά από επείγουσα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της επείγουσας εισαγγελικής έρευνας με αφορμή καταγγελίες για υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, ο Νίκος Γεωργιάδης, συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την θέση του και σταματά να παρέχει υπηρεσίες στη ΝΔ.
«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο Ν. Γεωργιάδης.
Είχε προηγηθεί η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.
Η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».
Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: