Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δεσμεύουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα των καταθετών της UBS



Οι οικονομικοί εισαγγελείς ξεκινούν εντός της βδομάδας να στέλνουν ανά 100 κλήσεις προς τους 11.558 καταθέτες της λίστας Μπόργιανς και πλέον αυτοί θα καλούνται όχι ως μάρτυρες αλλά ως ύποπτοι για την τέλεση των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Να δεσμεύσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα των μεγαλοκαταθετών της UBS είναι αποφασισμένοι οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου , Γ. Δραγάτσης, Ελ. Τουλουπάκη κ.α . Οι έμπειροι εισαγγελείς ξεκινούν εντός της βδομάδας να στέλνουν ανά 100 κλήσεις προς τους 11.558 καταθέτες της λίστας Μπόργιανς και πλέον αυτοί θα καλούνται όχι ως μάρτυρες αλλά ως ύποπτοι για την τέλεση των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελείς έχουν προσαρμόσει ένα ειδικό σύστημα αυτοματοποιημένης διαδικασίας μέσω του οποίου με το που εμφανίζεται ο καταθέτης:

Α) Του γνωστοποιείται το έγγραφο της ανωμοτί κατάθεσης του υπόπτου.

Β) Έγγραφο με το ποσό που διατηρεί στην τράπεζα του εξωτερικού.

Γ) Αναλυτική κατάσταση με τον έλεγχο που έκανε αρμόδιος υπάλληλος για το σύνολο των εισοδημάτων που δήλωσε την τελευταία 15ετία. Αν η απόκλιση είναι εμφανής (που στην πλειονότητα τους κατά τον πρόχειρο έλεγχο προέκυψε πως είναι) ο εισαγγελέας θα του ζητεί να συναινέσει και να πληρώσει.

Δ) Αν αυτός αρνηθεί και ισχυριστεί πως μπορεί να τα δικαιολογήσει τότε θα λαμβάνει 20ήμερη προθεσμία. Μόνο που αυτομάτως, και πριν βγει από το εισαγγελικό γραφείο, θα του κοινοποιείται πως δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελλάδα. Διαδικασία που πλέον γίνεται εντός λίγων λεπτών της ώρας. Όπως σημείωνε μάλιστα αρμόδια πηγή "ακόμα κι αν δεν διαθέτουν χρήματα στην Ελλάδα , θα σημάνει φορολογική και οικονομική ζημία, αφού δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση καμιάς κάρτας συναλλαγών".

Σε περιπτώσεις που η διαφορά μεταξύ δηλωθέντων στην Ελλάδα και καταθέσεων στο εξωτερικό είναι χαώδης, κατά πληροφορίες η δέσμευση θα προηγείται της παρουσίας του υπόπτου στα εισαγγελικά γραφεία. Και βέβαια σε περίπτωση που συναινέσει ο καταθέτης να πληρώσει τα οφειλόμενα αυτομάτως θα αίρεται η δέσμευση των λογαριασμών τους.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: